Milliós ékszerként eladott rovarok

Címkék: ékszer, gyémánt, arany, Cartier, állat

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A rovarok, mint dizájnelemek már többször megjelentek az ékszereken. A Cartier legújabb kollekciójával ismét "feltámasztotta" az ízeltlábúak kultuszát a Jeweled Insects Collection többek között gyémántból és fehéraranyból készült ékszereivel.

A nők általában nem kedvelik a nagyobb rovarokat, de egészen más a helyzet, ha egy gyönyörű ékszeren látják viszont az ízeltlábúakat. A Jeweled Insects Collection a rovarvilág számos képviselőjét felhasználta a formatervezésnél.

A kollekció egyik darabjához egy szitakötő kitinpáncélját használták fel, fehérarannyal  vonták be, majd gyémánttal és kalcedónnal díszítették.

Visszatértek a ízeltlábúak

Ezenkívül méhek, katicabogarak és egyéb, élőben kevésbé szívesen látott rovarok díszítik a különféle karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat és medálokat. A készítők zafírt, holdkövet, opált és gyöngyöket is használtak a díszítéshez, és az eredmény egy fiatalos, színes kollekció lett.

Az ékszercég dizájnerei egyébként gyakran merítenek ihletet az állatvilágból: párducok, baglyok, kutyák és krokodilok is szerepelnek a díszítőelemek között, és nemcsak az ékszereken, hanem az egyes kiegészítőkön, például táskák csatjain is megjelennek.

A kollekció modelljeinek ára egyelőre nem nyilvános, az ékszerház prémium kategóriás cikkeinek vásárlói valószínűleg nem ez alapján választanak. A francia ékszerház egyébként a Luxury Institute nevű,  a gazdagok fogyasztási szokásait vizsgáló intézet felmérése alapján a hetedik legnépszerűbb a tehetős vásárlók körében.

A cég egyébként rohamléptekkel terjeszkedik Ázsiában,  ahol egyre többen képesek megfizetni sokszor hétszámjegyű áraikat. Egy Cartier-gyöngynyaklánc például nem kevesebb, mint 2,8 millió dollárt (504 millió forintot) ért meg egy kínai vásárlónak.

A Cartier ékszerház története 1847-ben indult, amikor Louis-François Cartier átvette mestere, Adolphe Picard párizsi műhelyét.

Első igazi üzletét 1859-ben nyitotta meg Párizsban. 1902-ben nyílt első angliai üzletük. Cartier hamarosan az angol, a spanyol, a portugál, az orosz, a sziámi és a görög uralkodóktól is kapott megbízásokat, családi vállalkozása egyre elismertebb lett a gazdagok és híresek világában.

A Cartier-ház nem csak a dizájn terén alkotott újat, hanem az ékszerkészítés technológiájában is:  ők készítettek először vékony platinaszálakból és gyémántokból álló ékszereket.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5