A tíz legtutibb bor nők elcsábításához

Címkék: bor, , kóstolás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az ilyen címektől bizonyára sokunknak kinyílik a bicska a zsebében. Valóban létezne hímbor, nőbor? Túlságosan nagy általánosításnak tűnik a nemek dualizmusát lefordítani a bor nyelvére. Mégis, a borleírásokban feltűnően gyakori a gyengébb nemre történő utalás. Egy próbát megér, hogy kiderítsük, hogy is állunk ezzel a kérdéssel, ezért leültünk, és megkóstoltunk vagy két tucat bort. Az alábbiak álltak a női ízléshez közelebb. Íme, tíz olyan palack, amivel biztos sikerre számíthatunk a hölgyek körében.

A nő titka, írja Hamvas Béla, testének illatában van. A női test végtelenül olajosabb és éppen ezért könnyebb, ritkább, geniálisabb, végül is spirituálisabb, mint a férfitest. A női alak bűbája éppen dús olajokban való határtalan gazdagságának egyenes következménye.

Ha van közös tulajdonság nőben és borban, akkor az tényleg az illatban keresendő. Hogy Hamvasnak mennyire igaza van, azt tesztünk is bizonyítja. Túlnyomó többségében a nők valóban az illatosabb és ugyanakkor édesebb borokat választották a sok savas, ásványos, tanninban gazdag, feszes szerkezetű hímborral szemben.

A nők többsége az illatosabb-édesebb borokhoz húz

Egyébként abban a legnagyobb borszakértők is egyetértenek, sőt tudományosan is bebizonyították, hogy a nők nagyon szenzitívek, az illatok és ízek felismerésében statisztikailag lekörözik a férfiakat.

Az alábbi borsor valamit mégis csak tükröz. Hogy a nők többsége, ha választhat, az illatosabb-édesebb fehérborokhoz húz. Vannak persze közöttük olyanok is, akik szeretik a vörösborokat. Úgy vettük észre, hogy főleg a mediterrán, meleg, puha, nagy testű, alacsony tanninokkal rendelkező, izgalmas, buja illatvilágú borok fogják meg a hölgyeket. Viszont akárhányszor választani kellett, a mérleg nyelve mindig a fehérborok javára billent. Ezért aztán vörösbor nem került be a mi női top tízünkbe.

Női TOP 10

Degenfeld Muscat Lunel 2007

Amire tízből tízen lecsaptunk, az a muskotály. A legillatosabb minden szőlőfajta közül.  Legtöbbször félszáraz formában jelenik meg, a kevés maradékcukor is valahogy tagadhatatlanul feminin érzetet kelt. Ez a bor jól behűtve, könnyű salátához, akár halhoz, tenger gyümölcseihez igazán nagy élmény. Az "édessége" mellett nagyon szép, kellemes, csiklandós savai is vannak, ráadásul egy kis szén-dioxid is fokozza a frissességet. Egy bor, amelyben mindig tavasz van. Minden bulira ezt vinnénk.

Szőke Muscat Ottonel 2007

Ebben a borban az tetszett  a legjobban, hogy olyan, mintha a szőlőszemeket ennénk. Gyümölcsössége, természetes édessége a rózsa illatával párosul. Már az illatától is jókedvű lesz az ember, pedig még bele sem kortyoltunk. Könnyed és a maga módján elegáns. Száraz sütemények mellett is kipróbáltuk, szerintünk működik. Gyümölcssaláta mellett viszont már nem olyan jó.

Degenfeld Hárslevelű 2007

Megint az arisztokratikus grófi pincészet került hozzánk közelebb. A hárslevelűről nem tudunk sokat, csak azt, hogy lágyak a savai, amely fontos jellemzője lehet "nőies" mivoltának.

Reduktív bor, vagyis sosem látott fahordót. Ezért is olyan könnyed és laza.

Mézes, fűszeres illattal, borostyánba hajló színnel, déligyümölcsökre, mezei virágcsokorra, szénára-szalmára és csonthéjasokra jellemző ízvilága rabul ejti az orrunkat.

A klasszikus libamáj mellett próbáltuk ki.

Szerintünk az ég is egymásnak szánta őket.
 

 

1.  A tíz legtutibb bor nők elcsábításához
2.  A TOP 10 folytatódik

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5