A metroszexualitás ára

Címkék: wellness, kezelés, metroszexuális

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szépítő és karbantartó kezelések több százezerért, pedikűr, manikűr, milliós ruhatár és a fénylő mediterrán férfiloboncokat megszégyenítő, ápolt frizura. Utánajártunk, mekkora az az összeg, amelyet egy metroszexuális férfi az igényesség oltárán feláldozhat.

A férfi és kozmetika szavak egy mondaton belül jó pár macsó lélekben okozhatnak középtávú sérüléseket. Nem csoda, hiszen apáik és a társadalmi konvenciók hatására sokan még mindig leginkább a "természetesség" hódító hatásában hisznek, legyen szó akut úszógumikról, a fodrászollóval való halogatott találkozásról vagy éppen jótékony kozmetikumok használatáról.

Megtörtént eset, hogy egy, a filmszakmában dolgozó férfit méla undorral "melegeztek" vagy ficsúroztak le, amiért 30 évvel ezelőtt, egyetlen hímnemű vendégként aktívan látogatott egy kozmetikát. Női kozmetikát természetesen. A vádak persze hamisak voltak. A korabeli-Beckham ugyanis fiú utóddal és feleséggel gyarapodott azóta, de tény, az is, hogy a testedzésnek és a kezeléseknek hála, ma szemrebbenés nélkül tagad le tíz évet a korából.

Arckezelés kifejezetten férfiaknak

A mai generációnak ilyen gondjai nincsenek, hiszen számos kozmetika nyújt kifejezetten férfiaknak szánt kezeléseket, sőt, akad, amelynek vendégei csak az erősebbik nem közül kerülhetnek ki. A Masculin üzletvezetője, Nagyné Gara Mercedes állítja, hogy tapasztalataik alátámasztják, a metroszexualitás és az a mögött rejlő igényesség egyre jellemzőbb nálunk is.

Mennyi az annyi?

E maximalizmus egy férfitest terén szintén komoly beruházást igényel.  Nagyné Gara Mercedes azt mondja, ahhoz, hogy például egy felsővezető üzletember ápolt legyen, havonta a következő kezeléseken ajánlott részt vennie: alap manikűr és pedikűr kezelés, illetve egy arckezelés. Ez együtt mintegy 20-25 ezer forintba kerül havonta, de ha az alakján szeretne változtatni, vagy csak fitten tartaná testét, ajánlatos a heti 2 alkalmas Hypoxi Trainer zsírégető edzésprogramot (11 alkalom 50 ezer forint) és egy Dermalife méregtelenítő ( 60 perc 9500-10 500 forint) kúrát bevállalnia.

Ha még pihenni és kényeztetni is szeretné magát masszázzsal, akkor a kiadás 60 ezer forintig nőhet.  Persze a szolgáltatások kínálata ennél sokkal szélesebb és színesebb. Sok kezelés akár még sokkolóan is hathat egy a metroszexualitásra semmilyen szinten nem fogékony férfiember számára.

Íme néhány. Egy 90 perces arcfiatalító ráncfeltöltő kezelés 21 ezer, alap pedikűr és manikűr 10 500, sókristályos lábradír, méregtelenítő iszappakolás fóliában és talpmasszázs 7500 forint. A másfél órás Holisztikus Tengeri Spa luxuskezelés testradírral 21 500 forint, míg egy iszapos hátkezelés 12 500-ba kerül.

Az abszolút tökélyre törekvők korrekciós sminket is kérhetnek 6 ezer forintért, ennek során az arc bőrhibáit halványítják, a bőr felületét kiegyenlítik, és hangsúlyozzák az arc karakterét.

A szemöldök- vagy szempillafestés egyaránt 3500 forintba kerül, a negyedórás körömlakkozásért pedig ezer forintot számolnak fel az uraknak.

Pedikűr a nagy lábon élőknek

A luxusszalonban 150 ezer forintért lehetőség van a közös szépülésre is. A zártkörű, 240 perces programokon maximum négy fős baráti társaságokat vesznek kezelésbe, miközben sushit vagy igény szerint egyéb különlegességeket szolgálnak fel.

Hajas kérdések

A frizura szintén központi kérdés egy önmagára sokat adó férfi számára. Hajas László mesterfodrász azt mondja, sok férfi vendége kéthetente is eljár hajat vágatni. "Nem annyira a divattól, sokkal inkább az egyéniségüktől függ az, milyen fazont szeretnének" - állítja a szakember, aki szerint az üzletemberek körében a klasszikus frizurák jellemzőek.

Arra, hogy az aktuális hajviselet sokszor az egyén életmódját és stílusát is tükrözi, Hajas László Alföldi Róbert színész-rendezőt hozza fel példaként. "2-3 évvel ezelőttig hozzám járt, tépett, melírozott és vagány frizurát kért. Amióta máshoz jár, és a Nemzeti Színház főigazgatója, azt látom, hogy jóval konszolidáltabb a hajviselete".

Attól függően, hogy haját kivel vágatja, alkalmanként 6-10 ezer forintot is kifizethet egy férfi vendég, nem beszélve olyan további termékek megvásárlásáról, mint hajhullás vagy korpa elleni készítmények. Egy hajhullás elleni, 42 darabos ampulla szett 33 ezer forintba kerül, de alávetheti fejét és haját egy Kérastase Rituálénak is. A mintegy háromezer forintos kényeztető hajfürdő masszázzsal és ápoló pakolással is párosul.

"Több vendégem is beszámolt az ázsiai üzleti útjaik során tapasztaltakról, miszerint kint a fodrászatokba érkező üzletemberek a hagyományos hajvágás mellett relaxációra is szakítanak időt, mielőtt visszamennének dolgozni" - meséli a mesterfodrász, hozzátéve, hogy sajnos ez nálunk még egyáltalán nem jellemző. 

Annak, aki ősz szálaival, tincseivel képtelen kibékülni, szintén akadnak "javulást" ígérő szerek, bár a szakember szerint nem kell bedőlni mindennek. A hajszínvisszahozó termékek valójában festékek, így idővel a haj lenő, viszont annál sokat ígérőbb a L'Oreal egyik új csodaszere. Hajas László azt mondja, a cég egyik kutatásvezetőjétől úgy tudja, akár 1-2 éven belül az utcán lehet egy olyan termék, amely kívülről hatva gátolja meg, illetve fordítja vissza az őszülés folyamatát.

Deluxe Magazin

 

 

1.  A metroszexualitás ára
2.  Kivikszolva tetőtől-talpig

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5