A metroszexualitás ára

Címkék: wellness, kezelés, metroszexuális

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szépítő és karbantartó kezelések több százezerért, pedikűr, manikűr, milliós ruhatár és a fénylő mediterrán férfiloboncokat megszégyenítő, ápolt frizura. Utánajártunk, mekkora az az összeg, amelyet egy metroszexuális férfi az igényesség oltárán feláldozhat.

Míg ápoltnak lenni kifejezetten előny, addig a metroszexuális jelzőtől sok férfi idegenkedik. Ennek ellenére úgy tűnik, egyre többen és többet áldoznak arra, hogy külsejük ne csak az elmegy kategóriában üsse meg a mércét, hanem testüket és ruhatárukat nőket megszégyenítő módon karban tartsák.

A metroszexuálisok egyik prototípusának tartott David Beckham mellett a férfitársadalom számos tagja kap rá olyan eddig nőiesnek tartott szolgáltatások igénybe vételére, mint kozmetikai kezelések, gyantázás, pedikűr, manikűr, sőt, akadnak olyan egyének, akik bár személyi számuk egyessel kezdődik, nem "átallnak" enyhe sminket is kenni arcukra.

A Zegna alapanyagai csúcsminőségnek számítanak

A kifogástalan elegancia szintén elengedhetetlen része egy metroszexuális férfinak, ami a fent említett jellemzőkkel együttesen sokszor vetít némi homoszexuális fényt - többnyire alaptalanul - az e típusba tartozó "hím egyedekre".

Mint azt az elnevezés is mutatja, a metroszexuálisok nagyvárosokban, azaz metropoliszokban élő sikeres férfiak, akik az igényesség terén igen magasra teszik a mércét. A minőség- és külsőségfüggő uraknak persze nem csak Londonban, Los Angelesben, New Yorkban vagy Milánóban van lehetőségük tökéletesre csiszolni megjelenésüket. Itthon ugyanis minden szolgáltató megtalálható már, amire egy vérbeli metroszexuális férfinak szüksége lehet.

Kifinomult metroszexualitás az öltözködésben

Magyari Tamás, az Ermenegildo Zegna hazai forgalmazója szerint egyre jellemzőbb Magyarországon is, hogy a férfiak költenek a minőségi ruhadarabokra. "A többség komolyan ügyel az apróbb részletekre is. Az elején komolyabb összeget fektetnek az alapruhatár kialakításába, amit később szezononként kiegészítenek újabb darabokkal" - állítja a luxusüzlet tulajdonosa.

Sokan vannak, akik a legapróbb részletig odafigyelnek, és elsőrendű szempont számukra, hogy minden kifogástalan minőségű legyen rajtuk. Arra, hogy a ruházkodáshoz való metroszexuális hozzáállás ciki lenne, Magyari Tamás azt válaszolta, csak annyira az, mint nagy autóval járni.

"Véleményem szerint nálunk ez a fajta elítélő állásfoglalás csupán kulturális hiányosságból fakad, illetve a negyven évnyi kiesésből" - utalt a metroszexualitás a magyar köztudatba való nehézkes beilleszkedésére az olasz divatmárka hazai forgalmazója.

Sportos elegancia luxus minőségben

Az őszi-téli ruhatáruk felfrissítése előtt álló maximalistáknak számos - elsősorban anyagában, minőségében és stílusában - különleges, de árában is figyelemre méltó darabot kínál az üzlet. Sportosabb cipőket már 50 ezer forinttól kaphatunk, míg a többségében 50-160 ezer forintos árcédulával bíró modellek mellett decembertől kapható lesz a Limited Edition krokodilbőr vonal is. Ennek olcsóbb változata, a krokodil oldalbőréből készült cipők 500 ezerért, az aligátor változatok pedig 1 millió 37 ezer forintért vásárolhatók majd meg.

A tökéletesen simuló anyagú, presztízsértékkel bíró öltönyök közül a fiatalosabb változatok 175 ezer forintnál kezdődnek, a Sartorial darabok 467 ezer forint, a Couture modellek pedig közel 700 ezer forint környékén mozognak. Egy igazi igényes férfinek messze nem elég egy jó öltöny és egy cipő az üdvözüléshez, legalábbis a divat terén.

Az olasz stílus iránt elkötelezettek Zegna esernyőre például 50-80 ezer forint között ruházhatnak be, míg őszi-téli ruhatárukba új sapkát 10-60 ezer, sálat 30-100 ezer forint között vásárolhatnak.

Egy pár kesztyű 40-50 ezer forintot kóstál, egy nyakkendő 21-40 ezer forintba kerül.

Azok, akik még táskájuktól is luxus minőséget és márkanevet kívánnak, 130-280 ezer forintos kiadással számolhatnak a Zegna-modellek esetében.
 

 

1.  A metroszexualitás ára
2.  Kivikszolva tetőtől-talpig

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5