Forradalmian új számlap a luxusórán

Címkék: ékszer, óra, Otturatore, De Grisogono

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Régi dilemmája az óraiparnak, hogy a nagy tudású szerkezetekhez sok esetben igen áttekinthetetlen, túlzsúfolt számlap párosul. Ezt a problémát oldotta meg a De Grisogono luxusmárka legújabb, Otturatore nevű modellje, méghozzá egy pofonegyszerű ötlettel, a forgatható lyukas takarószámlap segítségével.

Ha nagyon leegyszerűsítve csoportosítjuk a karórák kinézetét, két fő stílust különíthetünk el, egyrészt a minimalista, letisztult dizájnt - amihez magától értetődően kevés funkció társul, másrészt pedig a kijelzőkkel zsúfolt, műszerfalat idéző számlapokat. E két felfogás gyökeresen ellentmond egymásnak, és egyetlen órán nem is férnek össze, hacsak az óratervezők nem találnak ki valami teljesen újat.

Igazi különlegesség

A De Grisogono szakemberei éppen ezt tették. Az Otturatore modell olyan technikát alkalmaz, amilyet eddig még sosem használtak, pedig az ötlet igen kézenfekvő. Ha túl sok kijelző van a számlapon, csak le kell belőle takarni néhányat, és máris teljesen áttekinthető lesz az óra.

Lényegében ennyi a karóra különlegessége, hiszen manapság egy járástartalék- vagy holdfázis-kijelzővel már nem lehet újat mondani. A letakart számlap viszont mindeddig valamiért elkerülte a tervezők figyelmét.

A mechanikus újdonság számlapján egy kör alakú, lyukas második számlapra lehetünk figyelmesek, amelynek áttörésén keresztül egyszerre csak egy komplikációt láthatunk. Az Otturatore modellen egyébként négy kijelző van, ezek jól ismert segédfunkciók: a 3-asnál egy dátumkijelzőt találunk, a 6-osnál van a holdfázis, a 9-es mellett dolgozik a kismásodperc-mutató, és végül a 12-esnél megpillanthatjuk a járástartalék tárcsás segédablakát is.

Az áttört felső korong természetesen forog is, ha megnyomjuk a megfelelő gombot. Ennek hatására a mutatók a helyükön maradnak, de a körülöttük lévő tárcsa a négy segédfunkció közül egy újabbat enged megpillantani.

A számlap így véletlenül sem nevezhető zsúfoltnak, persze hozzátehetjük, hogy eredetileg sem volt túlságosan áttekinthetetlen a négy funkcióval ellátott óra. Praktikus megoldás, hogy a forgatható körön nem számokat, hanem csak indexeket helyeztek el az órások, tehát mindegy, hogy 90 vagy 270 fokot forgatjuk el, mindig egyértelműen jelzi ki az időt.

A nyomógombbal működtethető lyukas számlap külön modullal vezérelhető, amelyet kifejezetten erre az órára találtak ki. A szerkezetek bonyolultságát jelzi, hogy a komplett óramű kétszáz alkotórészéből több mint száz a kör alakú takaró számlappal áll kapcsolatban.

Az ötletes óra nemes tokba került, a De Grisogono közleménye szerint ez 18 karátos arany, amihez a jó öreg recept szerint zafírkristály elő- és hátlapot kínál a cég.

A mutató szintén 18 karátos arany, dizájnja pedig az úgynevezett Dauphine; ez a háromszög alakú mutató egy francia megyéről kapta a nevét.

A számlapon látható négyzetes klasszikus dekoráció a Clou de Paris nevet viseli. A szíjat a mai szokásoknak megfelelően krokodilbőrből varrták, a modell vízállósága a gyári közlemény szerint 30 méter. A De Grisogono sajnos egyelőre nem közölte az újdonság árát.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5