Röntgenes karóra

Címkék: ékszer, óra, Hysek, X-Ray Perpetual Calendar

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ritkák és nagyon értékesek a Hysek manufaktúra karórái, s nem meglepő módon mindig feltűnést keltenek a gyűjtők körében. Ez persze gyerekjáték annak a Jörg Hyseknek, akit az avantgárd órakészítés egyik legjelentősebb mesterének szokás emlegetni, viszont a legújabb, X-Ray Perpetual Calendar nevű modell mégis több, mint egy jól sikerült rutinfeladat.

Az új Hysek-modell természetesen nem csuklón hordható röntgenkészülék, a jó hangzású X-Ray elnevezés mégsem teljesen indokolatlan, hiszen a számlap több helyen is betekintést enged az óra szerkezetébe.

Ezt az "áttört" vagy "szkelettírozott" dizájnt Jörg Hysek svájci műhelye egyszerűen a röntgenkészülék nevével illeti, de ha megnézzük a modell elnevezését, egyértelmű lesz, hogy az újdonság nem merül ki egy jól megvalósított formai megoldásban.

A dátum állítgatásával a leendő unoka sem fog törődni

Az X-Ray Perpetual Calendar a mechanikus luxusórák egyik legpraktikusabb komplikációját, az öröknaptárt rejti az igényesen kidolgozott aranytokban. A tulajdonosnak nemhogy havonta nem kell állítgatnia a különböző hosszúságú hónapok miatt a dátumkijelzőt, hanem egyáltalán nem kell vele foglalkoznia, sőt, a valódi öröknaptáras komplikációk - amilyennel ezt a modellt is ellátták - még szökőévenként sem szorulnak utánállításra.

Az sem kizárt, hogy a kedves unokának sem kell törődnie a dátum állítgatásával. Ennek csak egy feltétele van, hogy az órát mindig ellássák kellő mozgási energiával, amiből az automata szerkezet rugóháza 42 órányi járástartalékot képes elraktározni.

Az óra számlapja a sok funkció és a modern dizájn ellenére tökéletesen áttekinthető. A centrális óra-, perc- és másodpercmutató körül a fent emlegetett öröknaptár elemeit találjuk: a 9-esnél a hét napjait franciául, a 12-esnél az év hónapjait, a 3-asnál a hónap napjait (közülük a páratlan napokat írták ki számmal helyhiány miatt).

A 12-esnél, a cég logója alatti tárcsában voltaképpen két mutatót láthatunk, ebből az egyik a hónapokat jelzi, a másik a szökőéveket a B betűvel (mivel a szökőév année bissextile franciául). A naptártól teljesen függetlenül, úgymond bónuszként egy 24 órás, második időzóna kijelzésére alkalmas tárcsát is elhelyezett Jörg Hysek a 6-osnál.

A "röntgennel átvilágított" óra részleteit nemcsak a számlap felől pillanthatjuk meg, hanem a hátoldal felől is, amelyet tükröződésmentes zafírkristállyal szereltek fel a Lussy-Sur-Morges-i műhelyben.

Az X-Ray Perpetual Calendar tokja igazi luxusórához illő méretekkel készült: hossza 5,1 centiméter, szélessége 4,1 cm. A 18 karátos aranyóra vízállósága a gyári adatok szerint 30 méter.

Az efféle karóra persze nem gyerekjáték, ha valaki öröknaptáras Hyseket szeretne birtokolni, nagyságrendileg nyolc számjegyű összeggel kell megkurtítania forintszámláját. A különlegesség pontos árát azonban egyelőre nem közölte a manufaktúra.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5