Mennyiért vehetünk egzotikus vagy egyedi ékszereket?

Címkék: ékszer, luxus, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A nagy presztízsértékkel bíró luxusékszerek között jó pár nem csak árában, hanem megmunkálásában, anyagában vagy stílusában is különleges. Az alábbiakban annak jártunk utána, milyen speciális, egyedi darabokat kínálnak itthon az elit ékszerészetek. Csillogás és színkavalkád pár tízezer és több százezer forint között.

A felsőkategóriás bizsuk, kristálykövek koronázatlan királya a Swarovski, amelynek termékeivel különböző luxuscikkek tömegét díszítik. Az osztrák Wattensben lévő gyár alapítása a cseh származású Daniel Swarovski nevéhez fűződik, aki 1892-ben jegyeztette be találmányát, amellyel forradalmasította a kristálycsiszolást. A család által mai napig féltve őrzött receptek alapján folyik több munkafolyamat, például a kristályok színezése, speciális ragasztása és felületkezelése.

A cég mára világszerte 16 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a wattensi gyárban pedig közel 160 ezer darab csiszolt kristályt gyártanak naponta. Ezeket az apró, csillogó termékeket a divatvilág legkülönbözőbb területei szippantják fel,  az enteriőr, bizsu és hobbi szegmens mellett használják már őket a táska, cipő, fürdőruha és fehérnemű gyártó cégek is.

Megjelenik a Hattyúvirág-minta a kollekcióban

Az ékszervilágot a Swarovski-kristályok szintén nem hagyták érintetlenül. A budapesti Westend City Center bevásárlóközpontban található Swarovski márkaboltban számos modell közül választhatnak a világon egyedülálló, szabadalomként védett csiszolási technikával készült kristályokért rajongók. 

"A Swarovski ékszerek minden egyes részletükben kidolgozott mesterművek, az eredetiséget igazoló hattyú emblémával ellátva, amely két év nemzetközi garanciát is jelent a vásárlónak" - tudtuk meg az üzlet marketingfelelősétől, Berki Annától.

A 2008-as ősz-téli kollekció a nagyvárosi nő mozgalmas és olykor vad éjszakáiba kísér minket. Egy elegáns vacsorához, exkluzív partikhoz, éjszakai szórakozóhelyekhez egyaránt találunk kiegészítőket. "Olyan nem mindennapi szín- és dizájnelemek jellemzik az aktuális kollekciót, mint a lila és a mélykék domináns fellépése, illetve a maszkulin nyakkendő stílusú vagy éppen kaszinóhangulatot idéző formák és motívumok kombinációja" - tudtuk meg Berki Annától.

A legtöbb ékszert szettben tervezik, azaz a nyaklánchoz illő fülbevaló, karkötő és egyéb kiegészítő, így kitűző, gyűrű, hajcsat is a legtöbb esetben a kollekció része. Mindamellett a legtöbb klasszikus ékszer remekül kombinálható egymással, nagyon nagy a mozgástér, ami az árra is vonatkozik. Kevesebb mint 10 ezer forinttól már gyönyörű és divatos medálok kaphatóak pamutláncon, míg egy drágább nyakék vagy karperec 80-140 ezer forint közötti árkategóriában mozog.

Az új kollekció külön jellegzetessége a Swarovski jogvédett Hattyúvirág (Swanflower) motívuma, amely exkluzív és figyelemfelkeltő védjegye lesz a márkának. A Signature karperec 105 ezer, míg a Signature alkalmi táska 170 ezer forintba kerül.

"A hazai közönség az elmúlt pár évben egyre elkötelezettebb híve lett a Swarovski kristálynak. Köszönhető ez annak is, hogy a márkaüzletek egyre több helyen elérhetőek, és a teljes nemzetközi kínálatot forgalmazzák" - árulta el Berki Anna, aki szerint a termékpaletta gazdagsága, folyamatos bővülése visszatérésre készteti a vásárlókat.

"A 'kezdő' vásárló egy-egy darabot vesz először, majd fokozatosan gyűjtővé válik. Sokan kedvelik, ha szettben tudják viselni ékszereiket, ezért teljes termékcsaládokat vásárolnak" - számolt be a tapasztalatokról a marketingfelelős, aki azt is elmondta, a gyűjtőszenvedély kifejezetten érinti a kristályfigurák szerelmeseit, akiknek külön klubot alapítottak Swarovski Crytsal Society néven.

A gyűrű, az ősz egyik főszereplője

A nyári esküvői csúcsszezon után most lassan elindul a jegygyűrűkeresés időszaka, tudtuk az Angel's Gold munkatársától, Kalicza Viktóriától. Az ékszerészet elsősorban jegygyűrűk készítésével és értékesítésével foglakozik, Európa első jegygyűrűszalonjaként nyitotta meg kapuit 1987-ben.

Az Angels Gold több mint ezerféle gyűrűt kínál


"A mi titkunk abban rejlik, hogy a választékot folyamatosan frissítjük, egyedi tervezésű jegygyűrűkkel és külföldi neves tervezők kollekcióival. Ennek eredménye a mára több mint ezer mintát magában foglaló páratlan kollekciónk." - mondta el az üzlet marketingért felelős munkatársa.

Az ékszercég egyik legfontosabb célkitűzése a naprakészség. "Mindig odafigyelünk arra, hogy a külföldön fellelhető legújabb technológiákat, anyagokat a lehető leghamarabb behozzuk, és a magyar közönség rendelkezésére bocsássuk" - tudtuk meg Kalicza Viktóriától, aki szerint az idei év egyik nagy különlegessége a Mokume-Gane gyűrű.

A Mokume egy ősi japán technika, amely során különféle tulajdonsággal bíró rétegelt fémeket meghatározott hőmérsékleten egymásban kovácsolnak. A vörös-, fehér- és sárgaarany rétegelése teljesen egyedi és különleges ékszerrel ajándékozza meg viselőjét.

"Egyébként az idei kollekciót két szélsőség jellemzi. Egy részről a nagyon különleges, színes, extravagáns fazonok a népszerűek, a másik véglet pedig az egyszerű, nagyon letisztult vonulat" - részletezte az új divatáramlatokat az üzlet munkatársa, hangsúlyozva, nem csak az idei, hanem eddigi kollekcióikra is igaz a variálhatóság, a különféle minták egyes jellemzőjének (szín, szélesség, vésés, forma stb.) egy másik mintával való kombinálása.

A termékskálából a briliáns díszítésű és különleges kidolgozású egyedi darabok ára a legmagasabb, bár az ár mindig a briliáns méretétől és tisztaságától függ.

Egy női gyűrű viszonylag olcsó is lehet, amelynek ára - ha egy különleges gyémántot foglalnak bele - akár a csillagos égig is felszökhet.
Deluxe Magazin

 

 

1.  Mennyiért vehetünk egzotikus vagy egyedi ékszereket?
2.  Magyar ötvösmester az élvonalban
3.  Kristály és őszi-téli leánykérések

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5