Örökjáró óra haladó exhibicionistáknak

Címkék: ékszer, óra, Arena QP GMT, Gérald Genta

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha egy karóra számlapján avantgárd formákat és harsány piros-fekete-fehér színeket látunk, akkor joggal gyanakodhatunk, hogy a darab gyártója a Gérald Genta. A svájci manufaktúra egyik legjobban sikerült 2008-as modellje az öröknaptáras és platinatokos Arena QP GMT, amely szintén ezt az imidzset erősíti.

A legújabb csoda
Nem szakít az exhibicionizmus és a meghökkentés hagyományával a Genta, legyen szó akár a komolytalannak tűnő mikiegeres karórákról, akár a tarkabarka, különleges komplikációkat alkalmazó remekművekről.

A genfi luxuscég órásai mindenesetre humorkedvelő embereknek tűnnek, akik esküdt ellenségei az "unalmas", nagypolgári számlapoknak. Az automata szerkezetes Arena QP GMT ilyen szempontból remek példája a Gérald Genta szemléletének, ugyanis ez a darab nem a legfeltűnőbb sorozatból való, mégis hiteles tükre a cég dizájnfelfogásának.

Egyértelmű, hogy az óra mire nem szeretne hasonlítani: a fehér vagy egyszínű számlapos darabokra, illetve általában véve a klasszikus időmérőkre. A játékos, már-már könnyelmű dizájn mellé azonban rendkívüli tudás párosul. Első pillantásra feltűnik a platina tok és a számtalan kijelző, amelyek bőséges információval látják el az óra viselőjét.

Az Arena sorozat QP GMT modellje nemcsak a második időzónát jelzi ki, hanem öröknaptáras is (amire a szó francia kezdőbetűi is utalnak: quantième perpétuel), amely funkció gyakorlatilag segédtárcsákkal lepi el a számlap alsó felét és közepét.

A hármasnál az év hónapjait olvashatjuk le, a hatosnál a hónap napjait egy dupla körgyűrűben, hogy minden napot számmal lehessen kiírni (sok hasonló tárcsánál helyhiány miatt csak ponttal jelölik a páros vagy páratlan napokat). Ugyanezen körben középen látunk egy apró, 1,2,3,L (leap year) feliratú kört, ez a szökőéveket jelöli. A kilencesnél a hét napjait olvashatjuk le egy kissé lyukacsos, szép dizájnú tárcsáról.

A quantième perpétuel funkció mellett egy Greenwich Mean Time nevűt is rövidít az óra elnevezése, ez a második, tetszés szerinti időzóna beállítását engedi meg a tulajdonosnak a piros színű tárcsán, amelyet szintén dupla gyűrűsnek alkottak meg a könnyebb leolvashatóság érdekében.

A nagy odafigyeléssel megtervezett számlapot domború zafírkristály védi a karcolásoktól, a lünettát 950 ezrelékes finomságú platinából készítették a genfiek. A nemesfém váza egy 45 milliméter átmérőjű titángyűrű, így ilyen méretek mellett nem lehet az órát nem észrevenni. Maga a GG7044 jelű óramű csak 30 milliméteres, és két századmilliméter híjás 5 milliméter vastag.

Bonyolult szerkezet

Ezt az automata szerkezetet arany rotor húzza fel, az általa termelt mozgási energiát egy 45 óra járástartalékos rugóház raktározza el. Mondhatnánk, az óra így van jól kitalálva, hiszen az öröknaptárhoz nem is járhat más egyéb, mint az automata meghajtás. A Genta kalibert működés közben is meg lehet nézni, hiszen a hátoldalt tükröződésmentes zafírkristály óraüveggel látták el.

A modellt természetesen krokodilbőr szíjjal szállítja a genfi gyártó, hiszen ez elengedhetetlen a luxuskategóriájú órák esetében. A QP GMT vízállósága a gyári adatok szerint 10 atm, ami nem feltétlen búvárórára jellemző érték, de nem is tör ilyen babérokra ez a modell. A Genta feltehetően megelégszik azzal, ha az időmérőt nagyon vastag pénztárcájú üzletemberek viselik csuklójukon. Az óra ugyanis méregdrága, 92 050 dollárba, azaz 15,5 millió forintba kerül.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5