Órába épített repülős műszerfal

Címkék: ékszer, óra, Minuteur Tourbillon, Bell&Ross

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kevés óramárka ragaszkodik annyira a cockpit műszerfal designjához, mint a Bell & Ross. Ennek újbóli bizonyításaként a svájci cég egy különlegességgel lepte meg a milliomos óragyűjtő pilótákat, méghozzá az Instrument széria csúcsmodelljével, a méregdrága Minuteur Tourbillonnal.

A világ óragyárai mindig is presztízskérdést csináltak a pilótaórákból, amihez a legkülönfélébb eszközöket választották, legyen szó repülőverseny szponzorációjáról, légierőnek gyártott órákról vagy a design alkalmazásáról.

A Bell & Ross nem utolsósorban azáltal lett híres, hogy a 2005-ben elindított Instrument szériával tökéletesen utánozta a pilótafülkék műszerfalának berendezéseit, ezekbe a négyzet alakú karórákba még a műszerfali rögzítő csavarokat is beleépítették.

32 millió forintos műremek

A sorozat eddig bemutatott modelljei összetéveszthetetlen ismertetőjegyeket tanítottak meg az órakedvelőknek, a dizájnelemek közül talán éppen ez a négyszögletű tok és a csavarok körüli rögzítés a legjellegzetesebbek, és persze a márka logója, a körgyűrűbe foglalt & jel. A négyzetes Instrument széria órái általában véve drágának számítanak, de többnyire nem kerülnek csillagászati összegekbe.

Nem ez mondható el az Instrument legújabb darabjáról, a 155 ezer eurós - vagyis 32 millió forintos - Minuteur Tourbillonról, nem pusztán az ár, hanem a kinézet miatt sem. Ez az óra ugyanis némileg más külsőt kapott, s ha a legfőbb ismertetőjegyeket ez a modell is megőrizte, a négyzet helyett téglalap alakúra formálták meg a tokot a svájci órások.

A megnövekedett számlapon az idő kijelzésén túl más funkció is helyet kapott, így például egy 60 perces és egy 10 órás számlálót láthatunk a 9 óra mellett, valamint a 10-es és 11-es között egy járástartalék-kijelzőre "bukkanhatunk". Erről azt olvashatjuk le, hogy a 3 napos járástartalékból éppen mennyi van még hátra, mennyi energiát raktároznak a rugóházak. A 7-es és a 8-as között egy függetlenített kismásodperc-mutatót látunk.

A legnagyobb feltűnést azonban nem ezek a hasznos apróságok kelthetik, hanem a 6-osnál elhelyezett tourbillon, vagyis a gravitációs pontatlanságokat korrigáló segédszerkezet, amelyre természetesen rákerült a cég logója is.

Ez a luxuskiegészítő kifejezetten ritka a repülős tematikában, és a luxusórák között is csak a csúcsmodelleken találkozhatunk vele. Mindenesetre a Bell & Ross büszkén alkalmazta a legnehezebbnek tartott komplikációt a Minuteur Tourbillonon.

A rendkívül drága karóra hatalmas, 44x50 milliméteres aranytokot kapott, ez rejti a svájci gyár BE Minuteur nevű kézi felhúzásos szerkezetet.

A kronográf óraművet működés közben is megfigyelhetjük, ehhez csak meg kell fordítanunk az órát, és a zafírüveg hátlapon keresztül szemrevételezhetjük a működő fogaskerekeket, az igényes kivitelezésű csavarokat és hidakat.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5