Léleksimogató masszázs: teszteltük a MA-URI-t

Címkék: masszázs, teszt, MA-URI

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kajári Zsófia

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy masszázstól alapesetben azt várjuk el, hogy testük ellazulása közben lelkünk is kisimuljon, és amikor véget ér a terápia, laza tagokkal, csomó- és stresszementesen távozzunk a helyszínről. A MA-URI (vagy óceáni) masszázs azonban jóval több ennél, legalábbis ezt tapasztaltuk, mikor kipróbáltuk a polinéz szigetvilág ősi hagyományain alapuló kezelést. Táncoló végtagok, emléközön és legalább egy napig tartó optimizmus – ezek voltak MA-URI élményeink.

Mielőtt elindultunk volna a Levendula Day Spában leegyeztetett kezelésre, természetesen azért megnéztük, mégis miben áll a masszázs különlegessége. Azt, hogy speciális technikáról van szó, már abból is sejtettük, hogy jó előre be kellett jelentkezni, ebből is látszott, hogy igen kedvelt, mégis viszonylag ritka masszázsfajtában részesülünk majd.

A polinéz szigetvilág kultúráján alapuló masszázst a maori származású Hemi Fox és felesége, Katja tették ismertté Európában. Azóta is ők tanítják a MA-URI masszőrök nagy részét, akiknek szintenként újabb és újabb tréningeket kell elvégezniük. A leírásokból az is kiderült, hogy a masszőrhölgy táncolni fog körülöttünk, miközben az alkarjával masszíroz minket, simogató mozdulatokkal.

Még a lepedő hajtogatása is számít ennél a masszázsnál

E sorok írója azért aggódott egy kicsit, hogy - nőnemű lévén - milyen érzés lesz, ha egy hölgy táncol körülötte, miközben finoman simogatja, de mikor ezt az aggodalmát megpendítette egy férfi kollégájának, ő nem kevés iróniával erre csak annyit válaszolt, azért ezzel a részével valahogy ki tudna egyezni.

Természetesen rossz az, aki rosszra gondol, hiszen mindjárt az elején szögezzük le, ennek a táncnak, illetve a simító mozdulatoknak semmi közük olyasmihez, ami egy férfi agyában felmerül a táncoló-simogató hölgyek említésekor, hiszen a "maurisok" szerint a masszázs tulajdonképpen csak egy eszköz arra, hogy összehangolja a testet, a lelket, a szellemet és a tudatot.

Ennek az eszköznek három összetevője van: a tánc, amivel amúgy is a leginkább képesek vagyunk kifejezni érzéseinket, a rendkívül sokféle hatást elérő zene, illetve az érintés, ami önmagában is emóciókat vált ki belőlünk. Ezen hármas összehangolása mögött egy titkos tan, a HUNA áll, ami az élet legteljesebb, legboldogabb megértéséről szól, ennek elérési módja lehet a masszázs, mely lelkünket megmozgató energiákat szabadít fel.

A MA-URI művelői ugyanis azt tartják, hogy a rituálé során szabadon áramló energiák sokkal többnek adnak az egyénnek, mint a test felfrissítését, mivel aktivizálják az ember öngyógyító erejét, feloldva ezzel akár évtizedes lelki feszültségeket, blokkokat is. A MA-URI masszőrök éppen ezért közvetítőnek tekintik magukat, afféle kísérőnek, akik segítenek a páciensnek abban, hogy önerőből szembesüljön esetleges problémáival, illetve feldolgozhassa azokat, felszabadítva, egészségessé téve így a lelkét.

Ez elsőre a földhözragadtabb és szkeptikusabb embereknek valószínűleg túl ködösen és hihetetlenül hangzik, Till Adél, a Levendula masszőrje szerint amúgy is jellemző, hogy első alkalommal még az ilyen irányban nyitottabb emberek is pusztán fizikai síkon élik meg a MA-URI-t.

Till Adél, MA-URI masszőr munka közben

Mivel magamat alapvetően a szkeptikusabbak közé sorolom, és csak valami rossz történésekor jut eszembe, hogy nyilván az előző életemben elkövetett bűnök miatt jutottam ide, az elején tényleg csak arra voltam kíváncsi, mennyiben tér el ez a masszázstechnika a többitől.

Első körben például abban, hogy a lávaköves masszázzsal ellentétben itt még papírtangát sem adnak a vendégnek, hanem megkérik, hogy vetkőzzön teljesen meztelenre, majd feküdjön hasra, és takarja be magát. (Ez azért is szükséges, hogy semmiféle ruhadarab ne törje meg a mozdulatok és az energia útját.) Közben a masszőr elhagyja a helyiséget, és csak akkor jön be, mikor már ezerrel próbálunk lazítani a mécsesekkel megvilágított, illatos szobában.

Természetesen az intim területeket a masszázs során is letakarják a lepedővel, mindig csak az a részünk látszik ki, amit a masszőr éppen kezelésbe vesz. Jó tudni azonban, hogy ez azért több, mint amit a többi masszázsfajtánál megszokhattunk, hiszen háton fekve, a has illetve a karok együttes masszírozásánál például az egész felsőtestünk szabadon van.

Szégyenlősebbek erre tehát készüljenek fel, viszont azt semmiképpen sem ajánljuk, hogy ez eltántorítsa őket a masszázs kipróbálásától, hiszen körülbelül az ötödik perc tájékán már biztosan ők is ellazulnak annyira, hogy ne érdekelje őket a meztelenségük, se az, hogy férfi vagy nő masszírozza őket.

 

 

1.  Léleksimogató masszázs: teszteltük a MA-URI-t
2.  Feltörő emlékek

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

KATA | 2010. július, 2., péntek 20:01:09

Nagyon érdekesnek találom ezt a masszázsfajtát. Már elolvasni (a fent leírtakat) is egy élmény volt. Rögtön az jutott eszembe: ki szeretném próbálni mint masszőr is és mint vendég is. Remélem egyszer majd mindkettőben részem lesz.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5