A világ legjobb motoros túrái

Címkék: luxus, motor, utazás, túra

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Forbes Traveler összeszedte, hogy a motorozás szerelmeseinek a világ mely pontjaira érdemes ellátogatniuk. Két keréken minden más: a legizgalmasabb, legjobb túrák.

Abban is van izgalom, ha autóval, esetleg lakókocsi kíséretében indulunk felfedezni a világot, az igazi kalandorok azonban a két kerékre esküsznek. A motorozás egyfajta szabadságot testesít meg, segítségével olyan helyek is elérhetők, melyek más járművekkel nem.

A motoroknak persze árnyoldaluk is akad: a kényelmetlenségek elkerülése végett szerencsésebb, ha egyedül utazik valaki kétkerekűjén, ez viszont a magányosság kérdését vetheti fel. Sokan viszont épp ezt szeretik, hogy egyedül állnak szemben a természet szépségével, nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a drága, egzotikus túrák.


A Forbes Traveler összegyűjtötte, hogy egy igazi világjáró motorosnak hova érdemes ellátogatnia, túrázni egyes helyeken akár kölcsönzött luxusmotorral is lehet. No nem éppen a listán elsőként említett Vietnamban, ahol a magas, 90 százalékos importvámok miatt főleg csak orosz kétkerekűek közlekednek az utakon, mellettük néhány Hondát találni.

Mivel a legnagyobb megengedett sebesség 60 km/óra (egyes helyeken 80), ezeknél a gépeknél nincs is szükség sokkal jobbakra, az ország szépsége és kulturális sokszínűsége úgyis kárpótlást nyújt mindenért. A Hanoi-ban található Offroad Vietnam megrendelésre külön túrákat is szervez profi vezetőkkel.

A motorosok számára kötelező Franciaország Lot régiójának felkeresése, a vad délnyugati országrészben lélegzetelállító, olykor sziklába vájt utak váltogatják egymást. A hajtűkanyarokkal tűzdelt szerpentinekre gyakran szervez túrákat a Bikers-Lot, a céget egy szimpatikus brit házaspár vezeti. Az érdeklődők érkezhetnek saját motoron, de akár bérelhetnek is Franciaországban.

Aki tökéletes elszigeteltségre és egyhangúságra vágyik, annak mindenképpen fel kell keresnie egy sivatagot. A motorosok körében a Góbi-sivatag örvend egyre nagyobb népszerűségnek, köszönhetően annak is, hogy az egyéni mellett csoportos túrákra is van lehetőség. A szervező az ulánbátori Tenuun Tour Corporation, a járművek mellett üzemanyagról és alvási lehetőségekről is gondoskodnak. Külön kérésre nomád törzsekhez is szerveznek látogatást.

Sok más ország mellett India is külön bájjal büszkélkedhet, a maharadzsák földjén azonban a nyári hónapokban óvatosan kell motorozni, a tűzforró aszfalt gépet és embert egyaránt megvisel. A texasi székhelyű Moto Discovery 14 napos utakat szervez az országban, a programban a Ranthambhore Tigris Rezervátum és a Tadzs Mahal megtekintése is szerepel. Aki inkább egyénileg túrázna, Delhiben könnyedén bérelhet motort.

Az Edelweiss Bike Travel az egzotikus utazók között egyre népszerűbbé váló Új-Zélandot választotta túrái helyszínéül, a cég 14 napos kirándulásokat szervez. A végállomás Aucklandben van, a résztvevők a több mint háromezer kilométeres úton az ország valamennyi szépségével megismerkedhetnek. A terepviszonyok könnyűek, főleg aszfalton halad a "mezőny", ezért kezdők számára is ajánlott.

Kicsit "világvége" érzésük lehet a kaliforniai Admo-Tours túráján indulóknak, akik négyezer kilométert tesznek meg Dél-Amerikában. A túra a chilei Osornóból indul, a cél pedig Argentína atlanti partvidéke. A Tierre del Fuego résztvevői BMW-motorokat hajtva győzhetik le a természetet.

A sivatagok kietlen világában akaratlanul is magába néz a magányos motoros, ahogy több ezer méter magasban, a hegyekben is. Erre játszik rá a Himalayan Roadrunners, amikor a lista talán legegzotikusabb motoros útját kínálja: 12 nap alatt Nepálból a Mount Everest lábáig vezeti ügyfeleit, mindezt csodálatos hágókon keresztül. A túrára alapos felkészülés ajánlott, a magaslati levegő sokaknak okozhat gondot.

Új-Zéland páratlan természeti szépségeket kínál

Bali önmagában is elég érdekes színfoltja a földgolyónak, a motorosok azonban a helyi Island Biker Tours jóvoltából a legnagyobbra tartott márkával, Harley-Davidsonnal barangolhatják be a földdarabot. Rövidebb és hosszabb túrákra egyaránt van lehetőség, előbbiek esetén a vulkáni kúpok megtekintése számít slágernek, míg az utóbbiakat választók a szomszédos szigetekre is átruccanhatnak.

Dél-Afrika és Szváziföld legizgalmasabb útjain vezeti túráját az Ayres Adventures, a 17 napos kirándulás Fokvárosból Johannesburgba vezet.

A motorozás melletti programban törzsi látogatás, szafari, kaszinó és nemzeti parki barangolás is szerepel, hogy a résztvevők garantáltan ne unják magukat.

A Ducati Tours a márka őshazájában, Toszkánában indít hétnapos túrát, ezt a régiót talán nem kell bemutatni senkinek. A motorosok számára az első számú szabály, hogy az autópályákat kerüljék el messziről, a kanyargós országutakon minden túrázónak felejthetetlen élményekben lesz része.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5