17 milliárdot zuhant a Buckingham-palota értéke

Címkék: milliárdos, királynő, ingatlan, Buckingham

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Még az angol királynő is kénytelen szembenézni az egész világot sújtó ingatlanpiaci válsággal: a Buckingham-palota értéke egy év alatt közel 17 milliárd forintot esett.

Az egész világon nagy problémát jelent az utóbbi időben, hogy a hitelpiaci válság miatt folyamatosan esik az ingatlanok értéke. A jelenség elől senki nem menekülhet, még az angol királynő sem: II. Erzsébet 52 hálószobás, uszodával, mozival, postahivatallal és 16 hektáros birtokkal rendelkező otthona, ismertebb nevén a Buckingham-palota is "csupán" 943 millió fontot (276,7 milliárd forintot) ér jelenleg.

Még a királyi család sem menekülhet a válság elől

Az adattal a Zoopla nevű ingatlancég állt elő, Nagy-Britannia leghíresebb rezidenciájának értékét először számszerűsítve. A birtokot III. György 1761-ben még alig 21 ezer fontért (mai áron 6,1 millió forintért) vásárolta, azaz 45 ezerszer olcsóbban, mint amennyit jelenleg ér.

Őfelsége hétvégi rezidenciája, a Windsor-kastély értéke jelenleg 180 millió font (52,8 milliárd forint), mintegy nyolcmillióval (2,3 milliárd forinttal) kevesebb, mint 2007 augusztusában. "A számok jól mutatják, hogy még a királyi család sem lehet immunis a piaci trendekre, és hogy a nagyobb rezidenciák is érintettek a válságban" - fogalmazott Alex Chesterman, a Zoopla vezérigazgatója.

Chesterman számításai szerint a Buckingham-palota tavaly augusztusban még egymilliárd fontot (293,3 milliárd forintot) ért, ám egy év alatt 57 millió fontot (16,7 milliárd forintot) zuhant az ingatlan értéke.

"Azzal, hogy ezeknek a rezidenciáknak meghatározzuk az értékét, jól tudjuk szemléltetni, mennyibe is kerül a királyi élet" - folytatta Chesterman.

A Zoopla úgy számol, hogy a jelenlegi trendek alapján tovább fog esni az ingatlanok értéke. A vezérigazgató ezzel kapcsolatban viccesen annyit mondott, hogy "senki ne lepődjön meg, ha ennek köszönhetően a Buckingham-palota hamarosan feltűnik valamelyik orosz milliárdos kívánságlistáján".Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5