Árrobbanás az óragyárban

Címkék: ékszer, óra, Vertalis Tourbillon, Louis Moinet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Louis Moinet ugyan nem a leghíresebb svájci márkák közé tartozik, egyik-másik modelljük azonban mégis figyelmet érdemel. A Vertalis Tourbillon nevű karóra mindenképpen ezek közé tartozik, különösen, hogy a luxusbrand 30 millió forintos árcédulát használ a figyelemfelkeltés eszközeként.

Nem vitás, kifejezetten hivalkodó darab a Vertalis Tourbillon, amely azonnal elárulja viselőjéről, hogy annak van mit a tejbe aprítania. A Louis Moinet újdonsága a leggazdagabbaknak készült, nagyjából azoknak a milliomosoknak, akiknek teljesen mindegy, hogy egy karóra 2 vagy éppen 32 millió forintot kóstál.

Nos, a fent említett remekműért az utóbbi összeget kérik, pontosabban 220 ezer svájci frankot, ha úgy tetszik, egy sikkes sportkocsi vagy egy szép nyaraló árát. De mit kap cserébe a tulajdonos ezért a pénzért?

Méregdrága újdonság

Első megközelítésben azt mondhatnánk, nem sokat. A Vertalis Tourbillon ugyanis meglehetősen szerény tudású modell, funkcióinak száma, mi tagadás, nem több egynél. Se egy dátumkijező, se egy holdfázis vagy bármi egyéb, pusztán a pontos időt mutatja az óra.

Megjegyezhetjük, hogy az óra- és percmutató mellé még csak egy másodpercmutatót se szereltek föl, holott erre bőven lett volna lehetőség; mindemellett a két mutató nem is kapott túl nagy szerepet a számlapon.

A modell leghangsúlyosabb alkotóeleme a 6-osnál elhelyezett tourbillon, vagyis az a gravitációkompenzációs segédszerkezet, amely a Föld nehézségi ereje okozta pontatlanságokat átlagolja, valamint a 12-esnél található rugóház, ez a járáshoz szükséges mozgási energiát raktározza el.

Az igen finom szerkezetű tourbillon a rugóház alatt helyezkedik el, ezáltal a számlap függőlegesen tagolódik, ami az óra nevében is megmutatkozik. A Vertalis Tourbillon nemcsak a filigrán perctourbillon segédszerkezet miatt exhibicionista, a rugóházat szintén áttört számlappal tárták a kíváncsi szemek elé a svájci órásmesterek. Ennek az alkatrésznek az az előnye, hogy a hagyományos 48-52 óra helyett 72 óra járástartalékot képes felhalmozni, ezt francia nyelven büszkén a rugóház köré írták (reserve de marche 72).

Mivel egy igen drága karóráról van szó, csipkelődésképpen nyugodtan megjegyezhetjük, hogy hiányzik a járástartalék-kijelző, és a 72 óra korántsem számít ritkaságnak a prémium kategóriában. A Vertalis Tourbillont nem aranyáron kínálja a Moinet: messze afölött.

A kézi felhúzásos, 19 köves szerkezet a Louis Moinet 50 alkotórészből egybeépített tokjába került, amelynek hátlapján, pontosabban a karcmentes zafírkristályon keresztül bármikor megpillanthatjuk a működő fogaskerekeket, valamint az óramű különleges, polipszerű rugóit.

A hátlapról más információt is megtudhatunk: a 750-es szám elárulja, hogy a tok 18 karátos aranyból van; emellett leolvashatjuk a limitáció számát is, eszerint csak 12 számozott példányt készítenek a modellből.

Vagyis akit nem tántorít el a csillagászati fogyasztói ár, annak sietnie kell.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5