A legjobb utazások csak nőknek

Címkék: luxus, utazás, rafting, hegymászás, prémium

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Míg a férfiak számára a golftól a pókerig rengeteg különféle időtöltés létezik, a nők ebből a szempontból talán hátrányosabb helyzetben vannak. A Forbes Traveler viszont most összeszedte a kifejezetten nők számára ajánlható legjobb utakat.

Ha közös időtöltésről van szó, a férfiaknak mindig van ötletük: legyen szó vadászatról, golfról vagy pókerről, a program megszervezése általában gyerekjáték. Ezzel a szemben - legalábbis a nagy átlagot nézve - a nők gondoskodnak szinte mindenkiről, arra azonban nem nagyon marad idejük, hogy saját magukkal is törődjenek.

Mivel a férfiaknak nem okoz gondot, hogy a "csak pasik" jellegű hétvégéket összehozzák, a nőknek állítólag ebben picit segíteni kell. Az Egyesült Államokban már több utazási iroda is kínál programokat kizárólag nők számára, ezt a területet gyorsan fejlődőnek és kifejezetten értékes szolgáltatásnak tartják a szakemberek.


A Forbes Traveler összeszedte, hogy melyek a legjobb utak a csak női társaságot kereső hölgyek számára, a lap szerint ezeken a túrákon húsztól hatvan évesig bármelyik korosztály előfordulhat. A fiatalabbakat olykor párjuk küldi ezekre a kirándulásokra, amolyan felfrissülést biztosítva a hétköznapok hajtása után.

A Canadian Mountain Holidays (CMH) például helikopteres-sízős utakat kínál nőknek 2009-től, az egyedi megrendelésre szervezett program a Chicks in the Chopper nevet kapta. Az exkluzivitás garantálása érdekében a CMH mindössze két időpontban indít utakat, szeptember 4-7-ig és 7-10-ig. A túra magában foglal a helikopterezés és hegymászás mellett kötélhídon való átkelést is 610 méteres mélység felett, az árak 2500 dollártól (412 ezer forinttól) indulnak.

Tériszonyosok a mászás helyett mehetnek evezni, az Outdoor Adventure River Specialists raftingtúrákat szervez kizárólag nők számára. A Colorado folyó völgyébe szervezett út Capsize-nál indul, a dátum 2009. augusztus 2-7. A kirándulás legizgalmasabb pillanatának az a szakasz ígérkezik, ahol hat és fél kilométeren belül 24 méteres szintkülönbségen vágtatnak át a résztvevők. A túra ára 1564 dollár (258 ezer forint), a cég Idahóban és Kanadában is szervez hasonlókat.

A Best of Both Adventures for Women azok számára kínál alternatívát, akik még nem döntötték el, mit is szeretnének nyaralásuk alatt csinálni. Az univerzális program egy 11 napos patagóniai túra, ahol a résztvevők több program közül választhatnak. A 2009-es időpontokat egyelőre nem véglegesítették, kirándulni viszont gleccserekhez, vízesésekhez és különféle barlangokba is lehet. Az ár 2700 dollár (444 ezer forint), a szervező emellett Puerto Ricóban, Costa Ricán és Balin is kínál szörf-, illetve jógautakat.

A furcsa nevű Alala! Women's Mountain Adventures szakértőkkel kísért, intenzív gleccsermászó túrával csábítja a női ügyfeleket a kanadai hegyekbe, az út időpontja március 2-5. A résztvevőknek 1100 dollárt (181 ezer forintot) kell fizetniük a kirándulásért, melyből tartanak nyári "kiadást" is: itt egy amolyan felkészítő oktatás keretében ismertetik meg a vállalkozó kedvű nőket a hegymászás fortélyaival. A cég Ausztráliában is szervez hasonló hegymászó túrát. 

Az Adventure Divas is elsősorban azokra hajt, akik hosszabb időre szeretnének kiszakadni a hétköznapokból. A 16 napos perui amazontúrán a résztvevők kulturális kincsekkel ismerkedhetnek meg, de a program több, mint vásárlás és kirándulás különböző falvakban. Az aktív pihenés szerelmesei hegyikerékpározhatnak, lovagolhatnak és evezhetnek a helyi folyókon, de még őserdei kirándulásra is van lehetőség. Az időpont április 25-május 10., az ár pedig 3950 dollár (650 ezer forint).

Patagóniában bármi lehetséges

És ha már őserdő: az Adventurous Wench éppen a dzsungelre specializálódott, a jelentkező nőket Costa Ricába, a Jungle Wildlife Adventure névre keresztelt kirándulásra viszi el február 15-21. között. A túrában minden benne van: átkelés vad erdei folyókon, felkapaszkodás kilátókra, kötélhidakon átkelés és a legizgalmasabb, egy aktív vulkán füstjének megtekintése - persze csak messziről. A kirándulás ára 2395 dollár (394 ezer forint).

Az Adventures in Good Company programja még idén, december 28-án elkezdődik, és január 3-ig tart. A programot a farkasok nemzetközi központjába szervezik, az egy hét alatt a park szakértői jóvoltából minden kiderül az erdei farkasokról. A résztvevők utazhatnak farkasszánon, sífuthatnak kedvükre, és egyéb téli sportokat űzhetnek, a menetrendben finn szaunázás is szerepel. A túra ára 2070 dollár (339 ezer forint).

Az Unleashed Adventures Húsvét-szigetek túrája Chilében kezdődik borkóstolással és egy ötcsillagos hotelben töltött éjszakával, a folytatásban hegyikerékpározás, búvárkodás, szörfözés és egyéb lehetőségek szerepelnek a programban. A résztvevők ott lehetnek a hagyományos Tapati Rapa Nui fesztiválon, melyen a program inkább férfiak számára lenne érdekes: többek között meztelen szépségversenyt is tartanak. A túra ára 4500 dollár (738 ezer forint).

A téli sportokat lovagolja meg Women's Wilderness Institute, mely a január 17-19. közötti három napban kínál havas-jeges kirándulást sízéssel, snowboardozással és minden hasonlóval. A coloradói túra ára 425 dollár (70 ezer forint), melegebb hónapokban hegymászással és vízi túrákkal színesített programot kínálnak, melyen lámákkal is lehet találkozni.

A Manifesta Safaris novembertől júniusig tart mexikói kirándulásokat, melyen a cég ígérete szerint "lányokká változtatják át a nőket".

A Las Olas Surf Safarisban a világbajnok Kristy Murphy ad leckéket a szörfözés művészetéből, profinak nem kell lenni, de azért a szervezők némi alapozó felkészülést ajánlanak a tökéletes élmény kedvéért.

A hétéjszakás programért 2850 dollárt (467 ezer forintot) kérnek.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5