524 millióért kelt el az első Bugatti Veyron kabrió

Címkék: luxus, autó, Bugatti, Veyron, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Bugatti előbb bemutatta a Veyron szupersportkocsi kabrió változatát, majd rögtön elárverezte az első darabot.

A Veyron-tulajdonosok már régen jelentkeztek azzal az igénnyel a Bugattinál, hogy szeretnének kabriót is látni kedvenc szupersportkocsijukból. A Veyron a világ leggyorsabbnak és legexkluzívabbnak tartott sportkocsija, motorja 1001 lóerős, végsebessége 400 km/óra felett van, adók nélküli ára pedig 1,1 millió euró (262 millió forint).

A polikarbonát tetővel 406 km/óra a végsebesség

A Veyron eddig csak kupéként volt kapható, a Bugatti azonban véget vetett ennek az "áldatlan" állapotnak. A Volkswagen-konszern égisze alá tartozó márka jó előre bejelentette, hogy a kaliforniai Pebble Beach-en évről évre megrendezésre kerülő Concours d'Elegance kiállításra a topless Veyronnal megy, a leleplezés mégis nagy szenzáció volt.

A Bugatti alaposan átépítette a modellt, hogy tető nélkül is megfeleljen a biztonsági előírásoknak, a Grand Sport utónevű modellnél nem elégedtek meg annyival, hogy egyszerűen lenyisszantsák a legfelső elemet.

A szerkezeti átépítés miatt a szélvédő magasabbra került, de emellett is van néhány apró változtatás: frissek a ledes fényszórók, a karosszéria vázát pedig a tető hiánya miatt természetesen alaposan megerősítették. A Grand Sportba tolatókamera került, melynek képe a visszapillantóba épített, 2,7 hüvelyk átmérőjű kijelzőn jelenik meg, a hangrendszert a Puccini szállítja, melyet kifejezetten kabriók számára fejlesztettek ki.

A Grand Sport levehető teteje speciális polikarbonátból készült, de azok számára, akik nem akarnak állandó szerelgetéssel vacakolni, mellékelnek az autóhoz egy vászonfedőt is, melyet azonban kizárólag vészhelyzet esetére ajánl a Bugatti. Hirtelen eleredő eső esetén tehet a ponyva jó szolgálatot, egyébként könnyedén a csomagtartóba hajtogatható.

A lecsapott tető miatt több szerkezeti változtatás történt

Az 1001 lóerős motoron a gyártó nem változtatott, a kabrió-sajátosságok miatt azonban néhány korlátozásra szükség volt. A polikarbonát tetővel elérhető a 406 km/órás végsebesség, nyitott üzemmódban azonban 349-nél nem lehet gyorsabban menni. Ennél is visszafogottabbnak kell lenni a vászontető használata esetén, a maximális tempó ilyenkor 130 km/óra.

A Bugatti összesen 150 darabot készít a nyitott tetős Veyronból, ebből az első 50 példány csakis már korábbi Bugatti-ügyfelekhez kerülhet. A maradék százra csaphatnak le új vásárlók, pontosabban csak 99-re, a legelső elkészült Grand Sport ugyanis jótékonysági célú árverésen talált gazdára. A licitálást a Gooding & Company szervezte, a kikiáltási ár 1,7 millió dollár volt. Az utolsó ajánlat 2,9 millió dollárról szólt, mely a tíz százalékos bónusszal 3,19 millió dolláros (524 millió forintos) végeredményt jelentett.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5