Exkluzív éjszakák az apácazárdában

Címkék: hotel, luxus, Európa, Dél-Amerika, kolostor

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyre több egykori kolostor és apácazárda alakul át luxusszállodává. Az ódon, spártai életkörülményekre tervezett épületek ma a legigényesebb vendégek elvárásainak is megfelelnek. A középkori hangulatnak és a luxusnak azonban meg is kérik az árát.

A tehetős utazók egyre jobban kedvelik a különleges, börtönökből, elmegyógyintézetekből és egyéb egészen más rendeltetésű épületekből kialakított szállodákat. A középkori hangulat is igen népszerű, a befektetők milliókat költenek arra, hogy az egyszerű életmódra tervezett épületeket a lehető legnagyobb kényelemmel felszerelt luxushotelekké alakítsák át.

Forrás: www.forbestraveler.com
Az Ashdown Park nem mindig volt ilyen kényelmesAshdown Park Hotel and Country Club: Sussex, Anglia

Az 1815-ben épült épületbe száz évvel később költöztek be a Notre Dame női tanítórendhez tartozó apácák. A rend tagjai ötven évig éltek a hatalmas épületben, igencsak spártai körülmények között: a keleti szárny apró szobáiban aludtak, az ágyukon kívül alig maradt hely másnak, csak egy éjjeliszekrénynek és egy mosdótálnak. Napjaikat a hideg kápolnában vagy a kerengőkben imádkozva töltötték.

Az ingatlant 1991-ben alakították át luxusszállodává, spákkal, élményfürdőkkel és golfpályával bővítették. Az Ashdown Park Hotel ma nívós társadalmi eseményeknek ad otthont, az egykori apró szobák helyén pedig tekintélyes lakosztályok sorakoznak. Egy szoba egy éjszakára legalább 300 fontba (90 ezer forintba) kerül.

Hotel Monasterio: Cuzco, Peru

A hotel a történelmi Czuco szívében, 3350 méteres magasságban fekszik. Az egykori  jezsuita kolostor 1592-ben épült inka romokon, ma az Orient Express hotellánc tagja. Az eredeti épületből számos rész megmaradt. A szálló 126 szobájából kitűnő kilátás nyílik a városra és a hegyekre. A falakat vallásos alkotásokkal és ősi cuzcói motívumokkal díszítették.

A Hotel Monasterióban az oxigénért is fizetni kellA magaslati levegőhöz nem szokott vendégeknek oxigénre lehet szükségük, ezért oxigénnel "dúsított" szobákat is lehet foglalni, 40 dolláros (6500 forintos) felárral. Egy szoba ára 500 dollárnál (82 ezer forintnál) kezdődik, a királyi lakosztály pedig 1600 dollárba 8260 ezer forintba) kerül.

Hotel El Convento: San Juan, Puerto Rico

Az 58 szobás hotel 1651 óta a kármeliták kolostora volt. Több mint 300 év eltelt, mióta hotellé alakították. A különleges szálláshelyet olyan hírességek látogatták, mint Rita Hayworth vagy George Hamilton. A zord külsejű épületben gyönyörű, kovácsoltvas lámpákkal megvilágított belső udvar, fényűző hálószobák, antik bútorok és márvány fürdőkádak találhatók.

 

 

 

1.  Exkluzív éjszakák az apácazárdában
2.  Önmegtartóztatás helyett hedonizmus

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5