Sztárok inspirálták a megújult luxushotelt

Címkék: luxushotel, szálloda, Svájc

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Teljesen átalakították a zürichi Dolder Grand Hotelt. A Jacques Gros által 1899-ben megtervezett patinás luxusszálloda belsejének kialakításakor a dizájnercsapat tagjait többek között a régi olasz mozifilmek olyan sztárja inspirálta munkájukban, mint Giulietta Masina, Federico Fellini felesége.

Új belső dizájnnal várja vastag pénztárcájú vendégeit a zürichi Dolder Grand Hotel. A nagy múltú svájci szálloda teljes körű fazonátalakításon ment át, legalábbis ami berendezését és színvilágát illeti. A Jacques Gros által 1899-ben megtervezett, háromemeletes patinás épület fénye ebben a formában minden, csak nem megkopott.

Híres művészek ihlették

Annál is inkább, mert a tökéletes külső adottságok és a lenyűgöző természeti közeg mellé mostantól egy jól összeállított tervezőcsapat munkájának köszönhetően 21. századi, modern, ugyanakkor stílusos belső dizájn párosul.

A felújítás egyik érdekessége, hogy az exkluzív, kastélyszerű hotel legfelső emeletén lévő négy lakosztály mindegyikét a művészvilág sztárjainak dedikálták a szakemberek.

A Master Suite stílusának kialakításakor Herbert Von Karajan osztrák karmester személyisége inspirálta a tervezőket, míg a Sweeping és Carezza Suite belső világa a szürrealista szobrász, Alberto Giacometti stílusjegyeire épült.

Az ötcsillagos Dolder Grand Hotel Masina lakosztályának tervezésére, ahogyan neve is mutatja, Gulietta Masina színésznő "szelleme" nyomta rá bélyegét, aki a híres rendező, Federico Fellini felesége volt.

A megújult hotel árai persze nem éppen szerények. Egy éjszakára minimum 525 eurót kell fizetnünk, de ha a lakosztályoknál alább nem adjuk, akkor ez az összeg akár 865 euró is lehet.

A 19. század végén épült, lenyűgöző természeti környezetben fekvő Dolder Grand Hotel vezetői az eredeti szerep visszanyerését várják a felújítástól, azaz, hogy szállodájuk újra a világ tíz legnépszerűbbje közé emelkedik. Ehhez azonban valóban kellett némi minőségi kortárs bővítés a látványos, százéves kulisszák mellé.

A Foster and Partners visszafogottan elegáns épületszárnyaival úgy duplázta meg a befogadóképességet, hogy a bővítés nem zavarja a hotel jellegzetes, három torony uralta összképét. Az alaprajzi séma tulajdonképpen folytatja az 1899-ben Jacques Gros által tervezett hotel szisztémáját, és a burkolat anyagai is az eredeti épület vörös-barna színpalettájából építkeznek.

Helyreállításra került az épület eredeti (évtizedekkel ezelőtt áthelyezett) főbejárata, belül pedig reprezentatív, nagyvonalú teremsort alakítottak ki közösségi célokra.

A két új szárnyban, amelyek mintegy bekeretezik a történelmi Dolder-épületet, a szállodai szobák mellett fürdő és egy új bálterem is helyet kapott.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5