Összevissza jár a luxusóra

Címkék: ékszer, óra, Hermes, Cape Cod H1 Grand Hours

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Olyan karórát mutatott be a Hermes, amelynek mutatói körmozgást végeznek ugyan, rendhagyó módon azonban néha lelassulnak egy kicsit, néha pedig belehúznak. A tempóváltások ellenére mégis pontos az óra, legfeljebb az időt olvashatjuk le valamivel nehezebben.

A Hermes Cape Cod H1 Grand Hours nevű időmérő ötletét egy egészen közhelyes kijelentés adta: vannak olyan percek, amelyek óráknak tűnnek, és vannak olyan órák, amelyek perceknek. Kétségtelen, a szubjektív időérzékelésünk teljesen más, mint egy karóráé vagy az atomóráé; ezt az izgalmas ellentétet fogalmazták meg karóra formájában a párizsi Hermes divatház dizájnerei.

Az újdonság a számlapot leszámítva teljesen hagyományosnak mondható, szögletes tokja és igényes bőrszíja egy jó középkategóriás, de majdnem érdektelen órát sejtet, amennyiben csak távolról látjuk a Capes Cod H1-et.

Leolvasása csak haladó matekosoknak ajánlott

A számlap azonban egészen újfajta optikai élménnyel lep meg minket, hiszen a számok közül nem mindegyik szerepel az órán, sőt, amelyik felkerült, többnyire az sem a helyén van. A szokásos 12 indexből (vagy ahogy mondani szokás: számból) csak nyolcat festettek fel az órások.

A modellből hat különféle számlapos verzió került forgalomba, amelyeket az különböztet meg, hogy melyik nyolc számot rajzolták fel a számlapra. Közös vonás emellett, hogy a számlapon vannak olyan körcikkek, amelyek fölé érve lelassul az óramutató, megint másoknál felgyorsul. A két sebességet tempo adagio, illetve tempo accelerando névvel emlegeti a Hermes, utalva arra, hogy a szerkezet lassan vagy gyorsan jár-e.

A Cape Cod H1 Grand Hours kitalálóinak végső soron igazuk van: ha véget ér a munka, és késő délután - kora este igenis élvezni akarjuk az életet, olykor szívünk szerint megkérnénk az óramutatót, hogy a lehető leglassabban haladjon előre.

Nos, ennél a modellnél pontosan ez történik, viszont a percmutató abszolút hagyományos módon konstans sebességgel araszol előre. A modellhez központi másodpercmutató is jár, amely szintén "szabályosan” mutatja az időt.

A svájci szerkezetes óra természetesen automata, amit a Hermes rendre ki is használ egy céglogó erejéig. A zafírüveggel felszerelt hátoldalon ugyanis megfigyelhető a szerkezet felhúzó rotora, amelyen a jól ismert H betű látható. Hozzáfűzhetjük, ezt a világhírű jelzést egy magyar származású divattervező, bizonyos Catherine de Károlyi találta ki. Az óraszerkezet 202 alkatrészből áll, a 28 köves óramű 50 óra járástartalékot képes felhalmozni. A modell fogyasztói árát nem közölte a gyártó.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5