Elkelt a világ legszebbnek kikiáltott rubinja

Címkék: drágakő, ékszer, rubin, árverés, e-Bay

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az indiai Jaipurból származó Arvind Juneja egy igazán ritka, élénkvörös, 3,69 karátos rubint hirdetett meg eladásra az indiai eBay-en, a világ legnagyobb online piacterén. Egy ismeretlen amerikai vevő pedig 19 600 dollárt, vagyis 3,1 millió forintot fizetett érte. Ezzel megvalósult az indiai site eddigi legmagasabb értékű tranzakciója.

A legszebb
Arvind családi vállalkozásban foglalkozik az ékszerek és drágakövek kereskedésével, már több mint 90 sikeres tranzakciót bonyolított le világszerte az eBay segítségével.

"Lelkes gyűjtője vagyok a drágaköveknek, melyeket olyan vevőknek kínálok, akik valóban felfogják és megértik ezen egyedi kövek értékét.

Nagyon örülök, hogy ez a rubin olyan ember kezébe került, aki nagyra becsüli majd."

A rubinritkaság AGTA (American Gem Trade Association Gem Testing Center - az Amerikai Drágakő Kereskedő Társaság tesztközpontja) tanúsítványával rendelkezik. A központ az iparág egyetlen független laborja, de a nagyközönség számára is nyújtja szolgáltatásait, mint például a drágakő- és igazgyöngy beazonosítás, származási hely-meghatározás.

Juneja elmondása szerint a kő gyűjtői darab a Dynasty Royale Ruby kollekcióból, az eladó egyenesen az univerzum legjobb rubinjának titulálta. A drágakő 3, 69 karátos és 88,31x7.29x6.39 mm-es méretekkel rendelkezik.

Az amerikai vevő annyira elégedett volt a vétellel, hogy azonnal egy nyakláncot is vásárolt, és pozitív visszajelzést hagyott: "Ó, Istenem! Ez a világ leggyönyörűbb rubinja! Nagyon jó vásárt csináltam!"

Érdemes tudni a rubinról, hogy a legtöbb kő színe kissé ibolyásba és kékesbe hajlik, a galambvér-vörös színűek viszonylag ritkák. A Wikipédia szócikke szerint a teljesen hibátlan kristályok általában nem nagyok, "csak" 6-9 karátosok, nagy, hibátlan kő már csak ritkán fordul elő.

A eddig megtalált híres rubinok indiai fejedelmek kincseskamráiba, uralkodók koronakincsei közé, illetve különböző múzeumokba kerültek.

Különösen sok szép rubin van a perzsa sah birtokában, illetve a francia koronakincsek között is jó párat fellelhetünk.
Aki rubinokban szeretne gyönyörködni, nézze meg az American Museum of Natural History Morgan-gyűjteményét is, amiben többek közt egy 45 karátos burmai rubin látható.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5