A legjobb cseh sörök - újratöltve

Címkék: sör, teszt, Csehország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Pár héttel ezelőtt megjelent cseh sörtesztünkben arról panaszkodtunk, hogy nehéz beszerezni itthon a cseh sörök teljes választékát. Olvasóink ajánlása nyomán azonban találtunk egy olyan budapesti üzletet, ahol beszerezhetők a hazánkban kevésbé ismert cseh árpalevek is. Megvettük, megkóstoltuk, és most értékeljük őket. A legjobbakat ajánljuk a közelgő indián nyárra.

Néhány héttel ezelőtt már teszteltük a cseh söröket, akkor azonban csak olyan fajtákat kóstoltunk, amelyeket bármely hipermarketben beszerezhetünk. Arra a panaszunkra, hogy nem találtunk itthon speciális cseh söröket árusító üzletet, több hozzászólás is érkezett, így újra felkerekedtünk, hogy az ajánlott boltban beszerezzük a múltkori teszt hiányzó alanyait. Kiderült ugyanis, hogy ha Dunát nem is lehet rekeszteni bohém árpaléből, azért két, cseh és szlovák sörökkel emberesen telepakolt hűtő valóban akad széles e vidéken.

Tesztalanyaink egy zuglói szakboltból származnak

A "Különleges Sörök Boltja" Zuglóban, az Adria sétány egyik panelházának aljában üzemel. A boltocska tulajdonképpen egy mini ABC, amelyet már rég becsukhattak volna a közelben megtelepedett hiper miatt. A kreatív tulajdonosok azonban a túlélésnek ezt a valóban különleges módját választották: rendszeresen válogatott cseh és szlovák (néha nehéz a kettőt különválasztani) sörökkel tankolják fel a már említett két hűtőt.

Nekünk aztán nem kellett kétszer mondani, átverekedtük magunkat a pesti dugókon. Tény, hogy annyi idő alatt, mire a Ménesi útról az Adria sétányig elértünk meg vissza, tulajdonképpen Párkányt is megjárhattuk volna.

Az első pohár jól behűtött Krusovice azonban feledtette a több órás araszolgatás nyomasztó élményét. Ráadásul gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal. Azt vettük észre, hogy az a néhány cseh sör, amit itthon is kapni lehet, és amelyeket múltkoriban górcső alá vettünk (Budweiser Budvar, Krusovice, Staropramen, Pilsner Urquell), egyenesen Csehországból beszerezve mintha testesebbek, zamatosabbak lennének.

Sörfőzésben van tapasztalatuk

Nem értjük az okát, lehet, hogy csak az érzékeink játszanak velünk? Az említett sörök hazai palackján nincs feltüntetve, hogy licensz alapján készülnének, mi ennek ellenére mégis éreztünk valami különbséget. Valószínűleg megoldhatatlan rejtéllyel állunk szemben, ha valaki tudja a választ, szívesen vennénk, ha megírná.

A bolt létezésének tehát annyira megörültünk, hogy azonnal támadásba lendültünk, és lerohantuk a kis zuglói boltot.

Szerencsétlenségünkre épp a kánikula kellős közepén érkeztünk, a hűtőket igen csak kifosztották a boldog zuglói lakosok.

De így is maradt néhány különlegesség, amelynek korábban még a nevét sem hallottuk, ezeket értékeljük most.


 

 

1.  A legjobb cseh sörök - újratöltve
2.  A legjobbak - második kör

 

6 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5