Batman karórája

Címkék: ékszer, óra, Batman, Jaeger-LeCoultre, Reverso

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Meglehet, apróság, de a denevérember az olyan részleteknek is nagy jelentőséget tulajdonít, mint például a karóra márkája. Batman a legutóbbi, A sötét lovag című filmben a svájci Jaeger-LeCoultre nagydátum-kijelzős Reverso modellje mellett döntött.

Továbbra is hű maradt a denevérember a Jaeger-LeCoultre-hoz, amelynek egyik modelljét már a Batman Begins című mozifilmben is viselte Bruce Wayne. Legújabban megint Christian Bale csuklójára került fel a 175 éves jubileumát ünneplő márka egy darabja, méghozzá a Reverso Grand Date nevű karóra, ami egyértelmű jele annak, hogy a főhős nem híve az olcsó megoldásoknak.

A sötét lovagban (The Dark Knight) felbukkanó modell rendkívül funkcionális, mindennapi viseletre szánt, ám mégis előkelő és ízléses időmérő. Batmant ugyan minden további nélkül el tudjuk képzelni egy sportos órával is, a választás azonban valamilyen okból kifolyólag erre a rendkívül szép és harmonikus számlapú, acéltokos Reversóra esett.

Bruce Wayne időmérője

A Reverso típus elsősorban arról híres, hogy az óra közepe mozgó alkatrész, amelyet egy ügyes mozdulattal át lehet fordítani a hátoldalára, természetesen anélkül, hogy levennénk a csuklónkról. A sorozat egyik klasszikus darabja a Grand Date modell, amely nagydátum- és járástartalék-kijelzőjével már régóta belopta magát az óragyűjtők szívébe - s úgy látszik, a denevéremberébe is.

A 300 84 20-as referenciaszámú Grand Date a hagyományos felépítésű órákhoz tartozik a centrális óra- és percmutatóval, valamint egy 5-ösnél található kismásodperc-mutatóval. Az időmérő felszereltsége persze nem fejeződik be ezen a ponton, és nem is lehet a számlap bal oldalán elhelyezett kijelzőket nem észrevenni.

Az alul, 7-esnél látható két ablak nem a hagyományos dátumkijelzőkre utal, vagyis a hónap napjait nem egy 31 napos - és apróbetűs - tárcsáról olvashatjuk le, hanem egy bonyolultabb, kétkorongos szerkezetről, amely két számjegyből állítja össze az aktuális dátumot.

Hasonlóképpen érdemes egy pillantást vetni a járástartalék-kijelzőre, amely nem egyszerűen órákban, hanem napokban adja meg, mennyi ideig képes az óra további felhúzás nélkül járni. A számlap tanúsága szerint ez az érték maximálisan 8 nap, ami irigylésre méltó teljesítmény.

A nemesacél tok a Jaeger-LeCoultre 875-ös számú kaliberét rejti. Ez az 5,3 milliméter lapos óramű igen magas frekvencián üzemel, lengésszáma 28800. Az említett nyolc napi járástartalékot természetesen két rugóházzal tudja elérni a 25 köves szerkezet, amelyre a mozgatható rész átfordításával rá is pillanthatunk, hiszen a hátlapot - éppúgy, mint az előlapot - zafírkristály óraüveg védi. A modell krokodilbőr szíjjal és zsanérzárral készül.

A Reverso Grand Date alapesetben nemesacél tokkal kerül forgalomba, de létezik sárgaarany verziója is.

Ez majdnem a duplája (13 ezer euró, azaz 3 millió forint) az acéltokos modellnek (6800 euró, vagyis 1,6 millió forint).

Aki Batman nyomába szeretne szegődni óraválasztás szempontjából, annak sietnie sem kell, ez a modell ugyanis nem limitált szériás.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5