A leglazítóbb masszázs

Címkék: masszázs, teszt, lávaköves, Levendula Day Spa

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kajári Zsófia

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha valaki az elmúlt években kihagyta életéből a masszázst, joggal hiheti azt, hogy ezt a tevékenységet csak és kizárólag kézzel végzik, és nagyjából arról szól, hogy krémmel vagy olajjal végigdögönyözik testünket. Pedig az utóbbi időben nálunk is egyre több különleges masszázsforma vált elérhetővé, most már gyógynövényes zsákocskákkal, vulkáni eredetű kövekkel egyaránt kényeztetik a megfáradt embereket. Utóbbit mi is kipróbáltuk, és beláttuk, hogy a forró köves masszázsnál kevés kellemesebb dolog van a világon.

A lávaköves vagy forró köves masszázs a relaxációs masszázsok csoportjához tartozik, célja a test teljes ellazítása, a lélek harmonizálása, így ideális időpontnak tűnt egy olyan munkanap végére időzíteni, amikor mindenki a saját munkája háromszorosát végzi, hiszen a többi kolléga a hasát sütteti valahol egy messzi tengerparton.

Lazítás felsőfokon, esetünkben szirmok nélkül

Annyiban biztosak voltunk tehát, hogy ha van eredménye a masszázsnak, az biztosan jól látható lesz, mikor kijövünk, bár az is tény, hogy a Levendula Day Spa kezelőhelyiségei felé tartva máris kezdtünk megnyugodni: lágy zene szólt, papucsot kaptunk, masszőreink pedig a lehető legudvariasabban, halkan beszéltek hozzánk, és egy szóval sem ejtettek ki olyasmit a szájukon, hogy na, akkor ebből az anyagból fél óra múlva legyen kész a cikk, és extra hírlevelet kell gyártani.

Villódzó monitorok helyett tompa fények fogadtak minket, mindenütt gyertyák égtek, a hangulat tehát abszolút adott volt ahhoz, hogy ellazuljunk. Két egymás melletti helyiségbe irányítottak minket, ahol a masszőr elmondta, hogyan zajlik majd a masszázs, illetve adott egy kis zacskót, amiben egyszer használatos papírtanga volt, ezt ajánlott felvenni a kezelés előtt, hogy a bőséges mennyiségű olaj ne hagyjon nyomot a fehérneműn.

Miközben átöltöztem, azon nevetgéltem, vajon a férfi vendégek kapnak-e papír fecskét, vagy nekik is tanga jár, aztán az utasítás szerint felmásztam a masszázsasztalra, betakaróztam, és vártam. Nagyon szimpatikus megoldás volt, hogy finoman ugyan, de mindig odafigyelnek arra, hogy még a szégyenlősebb hölgyvendégek se érezzék magunkat kínosan a férfi masszőr társaságában, aki még a megfordulásnál is eléjük tart egy lepedőt, illetve mindig csak annyit fed fel a testükből, amennyit éppen masszíroz.

A 75 perces szeánsz azzal kezdődött, hogy a masszőr olajjal kente be a hátamat, majd kis ideig egy fritőznek tűnő valamiben pakolgatott. Mint kiderült, ez a szerkezet tartja melegen a lávaköveket, amiket persze ne mezei kavicsoknak képzeljünk. Ezek a fekete, ovális alakú, lapos, simára csiszolt kövek ugyanis igen értékes jószágok, a szalon munkatársának elmondása szerint ez az Angliából származó szett körülbelül 100 ezres értéket képvisel.

Lapos, fekete, simára csiszolt lávakövekkel végzik a kezelést 

A forró köves masszázshoz azért használnak vulkáni eredetű bazaltköveket, mert sokkal jobban, több ideig tartják a meleget, ráadásul vastartalmuk révén magnetikus hatásúak is. Hozzá kell tennünk, sok helyen a hideg-meleg kövekkel történő masszázst ajánlják a vendégeknek, a szakemberek szerint ízlés dolga, hogy ki melyiket szereti.

Én inkább az ellazító meleg köveket választottam, amiket a masszőr körülbelül ötven-hatvan fokosra melegít fel, de persze lehet szólni, ha valaki nem bírja a forróságot. Én mindenesetre ugrottam egy nagyot, mikor a masszőr először a hátamhoz ért a kövekkel, de mikor ez másodszorra is megismétlődött, rájöttünk, nem annyira a meleg miatt volt, mint inkább azért, mert eltalálta a csiklandós részemet.

Ettől eltekintve teljes csendben és nyugalomban zajlott masszázs, csak a kövek csörgését lehetett hallani a halk, nyugtató zenén kívül, így volt ideje elmélkedni arról az embernek, hogy mennyire jó lenne minden nap egy ilyen élmény: amikor csak magára figyel, miközben meleg kövekkel simogatják a testét.


 

 

1.  A leglazítóbb masszázs
2.  Lebegés a kövek alatt

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5