Luxusjacht a csuklón

Címkék: ékszer, óra, jacht, Parmigiani Fleurier

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akinek futotta a költségvetésből egy többmillió eurós luxusjachtra, annak minden bizonnyal marad még néhány tízezer a mellényzsebében egy sportos, hajóhoz illő aranyórára is – gondolhatták a Parmigiani Fleurier mesterei, és megalkották a Pershing 115 kollekciót.

Hosszú ideig csak a legfelkapottabb autómárkáknak készítettek limitált szériás ritkaságokat az óramanufaktúrák, azonban mostanában a jachttulajdonosoknak is igyekeznek kedvükben járni.

Ezt jelzi legalábbis, hogy a Parmigiani Fleurier-vel egy újabb világhírű cég csatlakozott a Hamiltonhoz és társaihoz, tovább gyarapítva a hajómárkákról elnevezett karórák csekély számát.

Mindent tartalmaz, amire egy hajósnak szüksége lehet

A különlegességeiről ismert, svájci cég a hajógyárak közül nem meglepő módon egy felső kategóriás olasz vállalatot választott, méghozzá a Pershinget.

Az új kollekció nem teljesen előzmény nélküli, a márka kedvelői az újdonságon a Parmigiani egy korábbi modelljét, a Kalpát ismerhetik fel. A Pershing 115 széria ugyanakkor vitán felül sportosabb,  ezt a jelleget emelik ki például a forgatható lünetta futurisztikus ihletésű, technicista arab számai.

A körgyűrű egy tachyméterrel is szolgál azok kedvéért, akik a karórájukról szeretnék leolvasni a jármű sebességét. Az órával stopperezni is lehet: a hosszú másodpercmutatón kívül két segédtárcsa  teszi teljessé a kronó funkciót, egy 30 perces számláló a 3-asnál és egy 12 órás számláló a 6-osnál.

A 9-es számnál a kismásodperc-mutatós tárcsa látható, amely a centrális óra- és percmutatóhoz tartozik. További funkciója a 10-esnél elhelyezett dátumkijelző, amivel a Pershing 115 igazán sokoldalú modellé válik - és a számlap egyúttal el is éri az áttekinthetőség határát.

Az óra számlapja a jó anyag- és színválasztásnak köszönhetően mégis könnyen leolvasható marad: a stopperezéshez használható kijelzőket egy kerettel egymásba olvasztották az egyértelműség kedvéért, a kronográf mutatókat pedig egyformán aranyból készítették.

A barna-arany színpár és a genfi csíkozás előkelő jelleget kölcsönöz az órának, és eszünkbe juttatja, hogy nem egyszerűen egy sportos stopperről van szó. Akit a Parmigiani Fleurier számlapja nem győz meg a 18 karátos aranyóra különleges voltáról, annak a hátlap árul el mindent, itt ugyanis a Pershing 115 sziluettje látható. A hajó neve alatt a 660 láb felirat olvasható, amely a tok 200 méterig garantált vízállóságát jelzi.

Az órát a PF 190 jelű 31 köves szerkezet hajtja, amely 50 órányi járástartalékot képes felhalmozni. Bár ez a kaliber nem látható a gravírozott arany hátlap miatt, aki mégis eltávolítaná a hátlapot, egy igényesen kidolgozott, genfi csíkozással díszített óraművet pillantana meg.

A Pershing 115 kollekció nemcsak arany kivitelben készült el, hanem 950 ezrelékes finomságú palládiumban is.

Annak érdekében pedig, hogy ne legyen minden óragyűjtőnek ilyen karórájája, két dolgot tett meg a Parmigiani Fleurier, egyrészt 115 darabban határozta meg a limitált modell maximálisan kibocsátható példányszámát, másrészt pedig a fogyasztói árat tornázta az egekbe: a luxusóra ugyanis 56400 euróba, vagyis 13,2 millió forintba kerül.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5