Mennyiből rendezhetünk tuti kerti partit?

Címkék: parti, költség, kert, koktél, ínyencségek

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Majoros Ferenc

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Saját bármixer és szakács, sátorok és színpad a kertes házban. Firenzei módon elkészített, fél kilós steak, languszta és napernyős koktél. Összeszedtük azokat a kellékeket, amelyektől igazán menővé válik minden privát kerti parti, és azt is kiderítettük, mennyit kell áldoznunk arra, ha mi akarjuk tartani az év buliját.

A nyár a strandra járás, a nyaralás és a házibulik szezonja. Ez utóbbi sokszor csak egy spontán összejövetel, amelyet a medence partján találunk ki a barátokkal. Ez nem is igényel nagyon mást, mint egy italvásárlást hazafelé menet, meg egy nagyobbacska hifi berendezést a nappaliban.

A hirtelen jött ötletekből gyakran kerekednek fergeteges éjszakai partik, de az igazán sikeres bulikat rendező házigazdáknak érdemes egy kicsit előre gondolkozniuk, és mélyebben a pénztárcába nyúlniuk, ha azt szeretnék, hogy a barátok még évek múltán is emlegessék, nálad volt életem egyik legjobb házibulijában.

A helyszín

Érdemes azzal kezdeni, hogy aki parti-házigazdának született, az olyan helyen lakik, amelyet barátok fogadására találtak ki. Az ilyen házakban a család lakrésze jól elkülönül a vendégfogadás helyétől.

Sátrat is ajánlott bérelni, ha a kertet választjuk helyszínként

Az jó házibuli-helyszín két emeletes, ahol a fenti rész tiltott éra a partizók számára. Nekik a földszinten kell mindent biztosítani. Nagy méretű nappalit, ülőgarnitúrával, dohányzóasztallal, székekkel. Elengedhetetlen, hogy legyenek olyan asztalok, amelyeken az itallal telt poharakat le  lehet tenni. Természetesen vizesblokknak is kell ezen a szinten lennie, mert fürdőszoba nélkül nem buli a buli.

Nyáron természetesen vétek zárt helyre hívni a barátokat, ilyenkor a kerti partik az igazán jó mulatságok. A kertbe érdemes sátrakat állítani, mivel egy kiadós zápor vagy zivatar bármelyik pillanatban véget vethet az összejövetelnek.

A sátrak bérbeadásával is foglalkozó Gyugyi Pétertől megtudtuk, hogy 50 ezer forintért két 18 négyzetméteres pavilon bérelhető, amelynek felállítását, majd elbontását pár óra alatt elvégzik a szakemberek.

Ezeknek a sátraknak oldala is van, így védelmet nemcsak az eső, de a szél és a nap ellen is nyújtanak. Persze a nagy tételért kedvezmény jár elve a sátraknál is érvényes. Négyzetméterenként ezer forintos ár is elérhető, de ehhez már igazán népes összejövetelt kell tartani, mert ezért már száz négyzetméternyi fedelet kell felállíttatni.

Hangulatfokozók

A meghívottak száma befolyásolja azt is, hogy mennyi pénzt kell kifizetni az italok szervírozásának teljeskörű lebonyolításáért. Igencsak feldobhatunk egy partit azzal, ha a kevert italok, koktélok, longdrinkek elkészítését bármixerekre bízzuk, akik ismernek minden trükköt, taktikát,  kitöltési módszeret, amellyel játékosabbá lehet tenni a légkört.

Egy-két koktél biztosan feldobja a hangulatot

Domján Zoltán nyolc éve bármixer. Tudását és csapatát arra használja, hogy látványelemekkel, stílussal, művészettel gazdagítsa az italkeverést egy-egy parti alkalmával. Az italok elkészítése mellett a környezet kialakítását is vállalja.

Az italkeveréshez szükséges mobilpultokkal, shakerekkel, jégvödrökkel, poharakkal és különböző báreszközökkel az ország egész területén képesek igazán látványossá tenni egy házibulit.

Létszámtól és nemtől függően 3000-4500 forintos "fejpénzért" korlátlan italszervírozást vállalnak, amelyeknek elengedhetetlen kellékei a különböző színes gyümölcsök.


 

 

1.  Mennyiből rendezhetünk tuti kerti partit?
2.  Languszta és karaoke

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5