Agytornáztató óra 7 millióért

Címkék: ékszer, óra, Agathon Regulateur, Fabergé

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Fabergé név hallatán többnyire értékes ékszerekből készített tojásokra szoktunk asszociálni, az orosz cári udvarban megalapozott ékszerészet azonban karórákat is készít mostanában. A legújabb óramodellen egy ritkább kijelzési módszert, regulátor számlapot alkalmazott "a cár ékszerésze".

Eddig nem rendezte egymás fölé a segédtárcsákat a 12-es és a 6-os szám vonalában a számlapon a Fabergé, viszont a legújabb Agathon Regulateur nevet viselő modellen erre is sor került. Ez azt jelenti, hogy aki az említett időmérőt viselné csuklóján, annak hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy az órákat a Fabergé feliratú körről olvassa le, a perceket a legnagyobb átmérőjű körről, a másodperceket pedig a 6-osnál elhelyezett kismásodperc-mutatós segédtárcsáról.

Nem is olyan egyszerű leolvasni az időt

Szokatlannak hathat az is, hogy az úgynevezett regulátor elrendezésű számlapon az óramutató nem egy 12 egységből álló skálán mutatja az órákat, hanem egy 24-esen, amelynek kezdőpontja nem fent, hanem lent van.

Kétségtelen, a tojáskészítő luxuscég karórája nem képes túl sokra, mint láthattuk, mindössze az órákat, perceket és másodperceket mutatja; továbbá saját óraszerkezettel sem dicsekedhet, ugyanis az F 1856 jelű óramű voltaképpen az Unitas 6425-ös, átkeresztelt kalibere.

Persze nem is a kölcsönvett, kézi felhúzásos mechanikus óraszerkezet vagy az alapfunkciók miatt érdekes ez az óra, hanem a Fabergé igényes kivitelezése, a szép és arányos tok miatt.

Az ezüst és arany számlapot sugarasan guillochírozták, és részben barna színnel zománcozták. Ez a meleg szín kellemes egységet képez a 18 karátos rózsaarany tokkal és a barna krokodilbőr szíjjal. A színek érvényesülését remekül támogatja a segédtárcsák mérete, az általuk szabadon hagyott, barnára zománcozott terület.

A meleg színek központjában, a fényes tárcsákon kékített acélmutatók jelzik az időt. Ez a szín a mutatók hevítésekor keletkezik, ami az évtizedeken, esetleg évszázadokon át tartó korrózióvédelem érdekében történik. A hideg kék szín nem rontja el a meleg színek harmóniáját, sőt, a korona cabochonját is kék színű zafírkőből választották, amely a Fabegé közleménye szerint 0,16 karát tömegű.

A 40 milliméteres aranytok fölött íves zafírkristály óraüveg feszül, amelyet a jó leolvashatóság érdekében tükröződésmentesítettek. Az 50 méteres mélységig vízálló időmérő hátulján szintén zafírüveget helyeztek el a Fabergé tokozói a kíváncsi szemek kedvéért, így a 17 köves, 38 óra járástartalékos szerkezet működés közben is megtekinthető.

A regulátor elrendezésű Fabergének a sárgaarany kivitelen kívül létezik egy fehérarany változata is, mindkét verzióból ötven darab készült.

Ez a modell egyébként arra is jó példa, hogy a viszonylag egyszerű felépítésű karórák is lehetnek drágák: az Agathon Regulateur fogyasztói ára ugyanis 30 ezer euró (vagyis mintegy 6,9 millió forint) körül alakul attól függően, hogy fehérarany (31500 euró) vagy rózsaarany (29950 euró) kivitelben szeretnénk.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5