Játékbarlang egy karórában

Címkék: ékszer, óra, Il Giocatore Veneziano, Daniel Roth

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tovább folytatódik a hazárdjátékok, a kékvérűség és az öncélú műalkotások diadalmenete – legalábbis ennek az életérzésnek állít emlékművet a Daniel Roth óramanufaktúra legújabb, egészen elképesztő árú luxuskarórájával, a Velencei Játékossal.

A luxusipar legkomolyabb ügyfelei nem pusztán milliomosok, hanem időmilliomosok is, akiket az idő múlása helyett jobban lekötnek a haszontalan és drága nagyúri hóbortok. Ennek a minimális létszámú embertípusnak készítette a Daniel Roth az "Il Giocatore Veneziano" nevű remekművét, amelynek rögtön el is áruljuk az árát: kereken 300 ezer euró - árfolyamtól függően 70-75 millió forint.

Joggal merül fel a kérdés, mit tudhat egy karóra 2-3 családi ház ellenértékéért, mit kell egy ennyire drága órán megfizetni? Nos, nyilvánvalóan nem az "örökéletű" kékített acél óra- és percmutatót vagy a fehérarany óratokot, hanem éppen azt a nagyúri hóbortot, amely megkülönbözteti a "Velencei Játékost" a többi órától.

A világon elsőként tartalmaz játékautomatát

Ez a bizonyos plusz egy rendkívül bonyolult, percismétlő mechanizmussal kiegészített kockavető játékautomata szerkezet, amely az óratörténelemben egészen egyedülálló és nem mellékesen világelső is.

A számlap kivitelezése sokat sejtet: a szerencsejátékos fiú domború alakját, mozgatható kezeit és a hátteret olyan részletességgel, árnyalatgazdagsággal festették meg, amilyet karórán csak a legritkábban látni.

A rendkívül magas színvonalon kidolgozott számlap hasonlóképpen elsőosztályú szerkezetet takar, ez ugyanis egyszerre, mégis egymástól függetlenül képes üzemeltetni a percismétlő komplikációt és a két dobókocka világújdonságnak számító mechanizmusát.

A Velencei Játékos kétségkívül a dobókockás segédszerkezettel vívja ki az óragyűjtők figyelmét. Az "automaton" a két hatoldalú kocka hetvenkét kombinációját hét ciklusban jeleníti meg, vagyis a szerkezet egy 504 egységből álló sorozatot ismétel.

Ez azt jelenti, hogy a fiú nem kifejezetten random dobálja a kockákat, vagyis ha a tulajdonos képes megjegyezni az imént említett hét ciklust, az 504 részes sorozatot, és tudja azt is, hogy az utolsó dobás melyik ciklusban történt, elvileg meg tudja mondani, mi lesz a következő számpár. Máskülönben csak a szerencsére hagyatkozhat.

A mozgatható karú kockadobáló fiúról érdemes még tudni, hogy eredetileg Caravaggio egyik festményéről került a számlapra. A hamisjátékost a Daniel Roth egyébként nemcsak karórán, hanem egy kisebb szobor formájában is elkészítette, amihez Francois Junod automataspecialista segítségét kérte a svájci óramanufaktúra.

Ez a szobrocska a karóra figurájához hasonlóan egy-egy bögrével dob, a talapzatban pedig egy "hagyományos" Daniel Roth óra mutatja az időt. E kis kitérő után térjünk vissza a karórához, hiszen az más meglepetéssel is szolgál.

Az óra további érdekessége a sonnerie, vagyis a percütő mechanizmus, ami a legdrágább luxusórák tipikus kiegészítője. Ez gombnyomásra hozható működésbe, és különböző magasságú hangokkal jelzi az idő múlását: percenként a legmagasabb hangú húrt pendíti meg egy kalapács, negyedóránként egy magas és egy mély hangot hallunk, óránként pedig egyedül a mély hang szólal meg.

A DR 7300 jelű, 49 köves óramű rendkívüli komplexitása ellenére csak 30 grammot nyom, és két napnyi járástartalékot tud felhalmozni. A 122 grammos tok alakja a Daniel Rothra jellemző dupla ellipszis, anyagát tekintve pedig fehér- és vörösarany egyaránt lehet. A 46 milliméteres tok mérete szintén arról gondoskodik, hogy ne lehessen nem észrevenni a különlegességet. Az Il Giocatore Veneziano természetesen minimális példányszámban készül, méghozzá annak a mindössze 30 embernek, aki nem sajnálja a 300 ezer eurót a kockavető karórára.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5