Magyar milliomosok extra védelmi eszközei

Címkék: biztonság, Magyarország, milliomos

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Pánikszoba 8 millió forintért, atombunker 100 millióért, több százezres riasztórendszerek, széfek, páncélszekrények. Utánajártunk, mennyiért védhetjük meg a nyári betöréshullám ideje alatt értékeinket, magunkat és családunkat a nem kívánt betolakodóktól.

A vagyonszerzés számos dologtól függhet, úgy mint kitűnő üzleti érzék és kapcsolatrendszer, vagy jobb esetben szerencse, rosszabban pedig gátlástalanság. A megszerzett milliók, ingó és ingatlan megtartása azonban szintén nem kis feladattal, vagy akár stresszel járhat.

A vagyonvédelem fontossága nyáron már csak azért is felértékelődik, mert a nyaralni induló tömegek lelkesedésével arányosan nő a betörési kedv is, amit mi sem bizonyít ékesebben, mint a korábbi évek gyakorlata szülte "nyári betöréshullám" szerkezet a médiában és a köznyelvben.

Ha az ilyenkor portyázók kedvét nem is szeghetjük, sikerességi rátájukat egész biztosan csökkenthetjük, ha pénzünket nem kímélve házunkat és értékeinket a technika legmodernebb vívmányaival látjuk el.

Csúcstechnika a vagyon védelmében

A speciális védelem mellett különleges biztonságtechnikai megoldások szolgáltatására szakosodott Israeli Operation Security Academy vezetője, Dr. Lázár László kérdésünkre elmondta, tapasztalataik szerint a nagyon gazdag emberek megelőzés jelleggel védik tulajdonukat. A biztonsági szakember szerint inkább a kevésbé tehetősekre jellemző, hogy a betörés után szereltetnek fel valami egyszerűbb biztonsági eszközt.

Terv egy pánikszobához

"Rendszeresen kapunk visszajelzést arra vonatkozóan, hogy az általunk kidolgozott biztonsági rendszerek jól működnek és megóvtak már igen nagy értékű vagyonokat is" - árulta el Dr. Lázár László, hozzátéve, hogy nem egyszer fordul elő, hogy tetten érik a behatolókat. Vannak ugyanis olyan rendszerek, amelyek a betörésnél néma riasztást alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy míg a betörő nyugodtan ténykedik a helyszínen, azaz az ügyfél otthonában, addig a néma riasztó egy jelet küld a szolgálatnak, mely azonnal kivonulva tetten éri a hívatlan látogatót.

Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen biztonságtechnikai eszközökkel is védhetik magukat, családjukat és vagyonukat az ügyfelek, a szakember azt válaszolta, léteznek különböző biztonsági zárak, aktív, illetve passzív infrák, kamerák, rádiós riasztó rendszerek, amelyek költsége lényegében 50 ezer forinttól kezdődik, a határ pedig a csillagos ég.

"A legmodernebb rendszerek közé tartozik például az IP kamerás rendszer, amely azt jelenti, hogy a tulajdonos egész nap szemmel tudja tartani ingatlanát, mégpedig a laptopján keresztül. A lakásában mindent a számítógépéről tud irányítani, így például be tudja állítani a kamerák állását, vagy akár a riasztás rendszerét" - tudtuk meg Dr. Lázár Lászlótól.

Előfordulhat, hogy pusztán a videó- és riasztóberendezések nem nyújtanak megfelelő biztonságérzetet. A szakember a birtokukon védőcsapatot tartani kívánó milliomosok költségeivel kapcsolatban elmondta, egy őrbódé ára 400 ezer forinttól 2 millióig terjed, a biztonsági ember óradíja pedig fejenként 700 és 900 Ft közé tehető.

Ha azonban egy védőcsapat és a legmodernebb biztonsági rendszerek mind-mind smafuk lennének a szemünkben, és nem csak a vagyonunkat féltjük, hanem vélt, vagy valós életveszélyben vagyunk, érdemes megfontolni egy házon belüli búvóhely kialakítását.

"A pánikszobát az ingatlanon belül a legbiztonságosabb helyen kell kialakítani" - figyelmeztetett az első és legfontosabb lépésre Dr. Lázár László A helyiség kiépítésének főbb irányelvei a következők: tűz és robbanásálló biztonsági ajtóval kell rendelkeznie, belső kialakítását tekintve pedig kommunikációs rendszerrel kell ellátni, de gondoskodni kell saját levegőztető rendszerről, nem utolsó sorban pedig vízről és élelemről.

A biztonsági szakember azt is elmondta, hogy vannak olyan területek a világon, ahol a gazdagok atombiztos bunkert is építenek, ahol egy pánikszoba is helyet kap. Amennyiben megelégednénk egy házon belüli biztonsági helyiséggel, vegyük figyelembe, hogy bár ezek a szobák engedély nélkül kialakíthatóak, elkészítésükhöz 2-3 hónap szükséges.

Az atombunker az egyik legdrágább védelmi módszer

Az árakkal kapcsolatban a szakember elmondta, ha valaki a biztonság érdekében minden extrával telepakolja otthonát a költségektől függetlenül, nem kis kiadással számolhat. Egy golyóálló ablak négyzetméter ára 300-350 ezer forint, egy láthatatlan kerítés kiépítése 50 ezer forint/métertől, a pánikszoba kialakítása 8 millió forinttól, az atombunker 100 millió forinttól kezdődik.

A speciális röntgen kamerák és ehhez tartozó rögzítő eszközök 6 millió forint körüli összegtől kezdődően kaphatók, míg az olyan különböző beléptető és letapogató rendszerek, amelyek meghatározzák, ha valaki fegyverrel vagy robbanószerrel lép be a területre, hozzávetőleg 10 millió forintos költséget róna a tulajdonosra. Egy átlagos, 100 millió forintos lakás korszerű védelme azonban már 150 ezer forinttól elérhető.

Tévedés lenne azt hinni, hogy nálunk a tehetőseknek nem ér meg milliókat vagyonuk védelme. A szakember elmondta, a legnagyobb összeg, amit egy ügyfél költött náluk, közel 100 millióra rúgott. "Mindez két részből tevődik össze. Az első a technikai eszközök és azok felszerelése, valamint a második, a megerősített élőerős védelem" - tudtuk meg Dr. Lázár Lászlótól, aki elmondta, előbbi körülbelül 85 millió forint volt, míg az élőerős védelem fizetése, a technikai eszközök karbantartása és szervizelése további havi mintegy 10 millió forint.


 

 

1.  Magyar milliomosok extra védelmi eszközei
2.  Családra szabott riasztók
3.  A kóklerek ideje lejárt

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5