Sárpakolás és jeges fürdő

Címkék: wellness, spa, Ázsia, Oroszország, Mexikó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az igazán tehetős, tradicionális spa kezelésekre vágyó utazók nem sajnálják idejüket és pénzüket, hogy felkeressék a különféle terápiák hazáját, és eredeti környezetben, helyi szakemberek által végzett kezeléseket vegyenek igénybe.

Egyre emelkedik azoknak a spa látogatóknak a száma, akik már nem elégszenek meg az európai, illetve egyesült államokbeli spák egzotikus terápiás szolgáltatásaival. Ha pénztárcájuk engedi, akár a világ másik végére is elzarándokolnak, hogy ősi győgyító és szépítő kezeléseknek vessék alá magukat.

Egzotikus terápiák

Egy igazi ayurvéda kezelésért például sokan utaznak el a keralai Athreya Ayurvedic Resorts-ba. Míg az európai és egyesült államokbeli spákban a terapeuták egy-két óra alatt végeznek a kezeléssel, itt napokat, sőt, heteket szánnak arra, hogya vendég felfrissülve és megújulva térjen vissza a hétköznapokba.

Forrás: www.forbes.com
Lulur, ma már nemcsak ifjú aráknak

A páciensek egy gyönyörű, burjánzó kerttel körülvett üdülőben pihenhetnek a kezelések ideje alatt, és jógázhatnak, meditálhatnak a külön erre a célra fenntartott pavilonokban. Az Ayurveda mellett a tradicionális Maldív-szigeteki homokmasszázst is kipróbálhatják, amely során a hideg, nedves homok exfoliálja a bőrt. A masszázst a tengerparton végzik.

Az indonéziai Lulur masszázst eredetileg a házasságra készülő fiatal nők kapták, a frigy előtt 40 napon keresztül, hogy bőrük selymes legyen. A 17. századi, tradicionális jávai szertartás egy 90 perces testmasszázzsal kezdődik, amelyet egy kurkumás, szantálfás testradírozás követ. A méreganyagok joghurtos pakolás segítségével távoznak a bőrből. Ezt egy aromafürdő követi, amelyekbe a helyiek különféle gyógynövényeket hintenek.

Ha Mexikóban járunk, érdemes alávetni magunkat a temascal nevű gőzfürdő-szertartásnak. A terápia az azték időkből ered, és a tradíció a mai napig él Mexikóban, gyógyító és spirituális célokra egyaránt alkalmazzák. A spák egy részében a gőzfürdő után a vendégek a tengerparton levő kunyhókban meditációs szertatáson is részt vehetnek, hogy ne csak a test, hanem a lélek is megtisztuljon.

Sár, jég, széna

Olaszországban a "frango (sár)" kezelés során az egész testet vulkánikus eredetű sárral borítják be, több centiméter vastagon. A kezelés enyhíti a reumatikus fájdalmakat és az idegrendszeri problémákat.

Forrás: www.forbes.com
Temascal - a testnek és a léleknek

Aki nem ragaszkodik a meleghez, kipróbálhatja az orosz "banya" fürdőt, ahol a felfrissülés garantált. Az oroszok évszázadok óta használják ezeket a jeges tavakat rituális megtisztulás és fürdőzés céljából. A elszánt fürdőzők gőzfürdőt vesznek, alámerülnek a jeges vízbe, majd kezdik előlről a tortúrát. Zárásként végigcsapkodják testüket tölgyfából vagy nyírfából készült vesszővel.

Ausztriában a széna gyógyító erejében hisznek, a kezelés pedig úgy történik, hogy a vendégek különös gonddal kiválasztott széna, alpesi virágok felhasználásával készült fürdőt vesznek.

Állítólag erősíti az immunrendszert, és kitűnően kezeli az ízületi fájdalalmakat.

A szénakúra egyik specialistája a Salzburg melletti Ebner's Waldhof spa, ahol egy éjszaka 120-190 euróba (28 ezer - 44 ezer forintba) kerül személyenként. 


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5