Milliókat költenek szigeteikre a sztárok

Címkék: luxus, milliomos, sziget, sztár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha valakinek telik rá, miért ne vehetne magának saját szigetet? Olykor a hírességek is bevásárolnak, íme egy kis összeállítás, kinek, mije van vagy volt.

A saját sziget a tökéletes búvóhely, ahová visszavonulhat az ember, ha éppen semmilyen társaságra nem vágyik. Ezek a kisebb, olykor nagyobb földdarabok persze nem olcsók, de a dollármilliókat kereső hírességek nyugodtan megengedhetik maguknak, hogy áldozzanak saját nyugalmukra.

A sziget megvétele mellett persze vannak további feladatok is, hiszen a tulajdonosoknak maguknak kell megoldaniuk a víz- és áramellátást, megszervezniük az odajutást, na meg gondoskodniuk kell a biztonságról is, elvégre nincs annál kellemetlenebb, mint ha az ember távollétében elhordanak minden mozdíthatót.

A hírességek nem is szégyellnek saját szigetet venni, John Lennon például már 1967-ben szerzett magának egy földdarabot. A Beatles énekese mindössze 1700 fontot (félmillió forintot) fizetett az ír partoktól nem messze lévő Dorinish Islandért, a lehetőségre egy újsághirdetésben talált rá.

Marlon Brando Tetiaroára vonult vissza

Lennon azt tervezte, hogy házat épít a szigeten, ebből azonban végül nem lett semmi. A '70-es években megengedte egy kommunának, hogy beköltözzön a semmibe, két évvel később azonban a társaság fő sátra leégett, ezért elhagyta a szigetet. Lennon halálát követően Yoko Ono egy helyi farmernak adta el a szigetet, amelyen azóta sincs semmi.

Tetiaroa szigetét Marlon Brando a Lázadás a Bountyn című film forgatásának befejezése után vásárolta, a földdarab egykor a tahiti királyi családok rezidenciájaként szolgált. Brando annyira megkedvelte Tetiaroát, hogy egészen 2004-es haláláig a szigetet tekintette otthonának. Azóta egy környezetbarát üdülőparadicsom nyílt itt.

Mel Gibson a fidzsi térségben vásárolt be, a színész-rendező 2004-ben szerezte meg Mago szigetét. Gibson 15 millió dollárt (2,2 milliárd forintot) fizetett a Tokyu Corporationnek a földdarabért, az adás-vétel a bennszülöttek hangos tiltakozása ellenére köttetett meg.

A Karib-tenger kalóza, Johnny Depp sem veti meg a magányt, 2004-ben ezért megvásárolt egy kis bahamai szigetet, a Pond Cayt 3,6 millió dollárért (527 millió forintért). A 365 független szigetecskéből álló Exuma szigetvilághoz tartozó kis földdarab kizárólag kisrepülővel vagy hajóval közelíthető meg, összesen hat fehérhomokos stranddal, saját kikötővel és pálmafás lagúnákkal büszkélkedhet.

A Depp közeli barátjának számító Nicolas Cage rögtön a szomszédba költözött, a színész a Leaf Cay névre keresztelt szigetet birtokolja. Cage 2006-ban hárommillió dollárért (440 millió forintot) vette a földdarabot, azóta saját kifutópályát, sőt egyedülálló sótalanító központot is építtetett, amely ihatóvá teszi a tengervizet.

Musha Cay: 47 millióért bérelhető David Copperfield szigete

A hírek szerint Gene Hackman és Robin Williams inkább Kanadát kedvelik. A színészduó állítólag az ország legnyugatibb tartományának, Brit Columbiának fennhatósága alá tartozó Golf-szigetekből vett meg egyet-egyet. Williamst az egyik lakott szigeten, Salt Springen már látni is vélték, sőt a pletykák szerint kipenderítették egy boltból, mert úgy olvasott bele egy újságba, hogy nem fizette ki.

David Copperfield 50 millió dolláros (7,3 milliárd forintos) befektetéssel rögtön négy szigetet vásárolt magának a Bahamákon, ebből három az abszolút sérthetetlen nyugalmát szolgálja.

Az egyik földdarabot, a Musha Cayt viszont kiadja, a szigeten egy hét 325 ezer dollárba (47,6 millió forintba) kerül. Többek között Oprah Winfrey és John Travolta is nyaraltak már itt.

Leonardo di Caprio, akire nagy hatást gyakorolt a Part című film, 2005-ben a Belizétől nem messze fekvő Blackadore Caye-t vásárolta meg magának. Di Caprio egy gazdaságos hotelt tervezett építeni, ebből azonban máig nem lett semmi.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5