Félig pucér luxusóra

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szárnya van, de nem madár, büszke az erejére, annyiba kerül, mint egy Porsche, és nem nagyobb egy teniszlabdánál – foglalhatnánk össze némileg rendhagyó módon a Chopard legújabb aranyóra-ritkaságát, a L.U.C. Tourbillon Tech Steel Wings nevű modellt.

Nem rejti véka alá az acélszárnyas óra szerkezetét a Chopard, sőt, az erősen foghíjas, szkelettírozott számlap alkalmazása kifejezetten exhibicionista jelleget kölcsönöz a modellnek.

A L.U.C. Tourbillon Tech Steel Wingsen csupán egy lyukas körgyűrűt fedezhetünk fel a szokásos számlap helyett, amelyen három római szám - a négyes, nyolcas és tizenkettes -, illetőleg egy külső gyűrűs percindex segít a tájékozódásban. Ezen túlmenően már nincs szükségünk a számlapra, így hát nem is akarták eltakarni a kíváncsi tekintetek elől a fogaskerekeket, kékített csavarokat és a rubincsapágyakat.

30 méterig vízálló

Az áttört számlapon szerénytelenül terjeszkedik el a hatosnál a tourbillon, a gravitációkompenzációs segédszerkezet. A luxusórák körében igen divatos komplikáció ezen a modellen nemcsak a nehézségi erőkkel száll szembe, hanem esztétikai feladatot is kapott azáltal, hogy a tourbillon  acélhídját madárszárny alakúra formázták, ami az óra nevébe is bekerült.

A "steel wings" végén egy-egy kékített csavar rögzíti a hidat, amelynek közepén szintén kékített mutató jelzi a másodperceket a tourbillon körgyűrűjén (tekintettel arra, hogy a Chopard egy perctourbillont épített be a modellbe).

Az időmérő az órák, percek és másodpercek kijelzésén másra is képes, a kettesnél elhelyezett félkörívről azt olvashatjuk le, hogy mennyi ideig képes a szerkezet működni újabb felhúzás nélkül. Ez a járástartalék-kijelző igen lényeges vonásában tér el esetleges konkurenseitől, mégpedig a mértékegységben.

A bivalyerős szerkezet ugyanis nem órákban, hanem napokban számlálja a tartalékot: a kronográf 216 óráig, megközelítően 9 napig jár teljes felhúzás után (noha a számlapon a legnagyobb szám csak a nyolcas). Ez a rendkívüli járástartalék a L.U.C. 4TT technológiájának köszönhető, amelynek lényege, hogy a szimpla rugóház helyett két dupla raktározza el az energiát.

A feketén gravírozott, genfi csíkozású óramű a mostanában "divatos" magas frekvencián üzemel, féllengésszáma 28800. A 33 köves szerkezet rendelkezik a svájci kronométer-tanúsító intézet igazolványával (COSC), ami pontos járás felől kezeskedik a viselőnek.

A L.U.C. 4TT kalibere a különlegesen magas járástartalék ellenére nem mondható nagynak, a 2,91 milliméteres átmérő pedig lehetővé teszi, hogy az óra egy ideális nagyságú, 40,5 milliméteres tokba kerüljön. Ezt a tokot a Chopard 18 karátos aranyból készítette el, és ha nem félünk az ördögtől, 30 méteres vízmélységig nyugodtan megfürdethetjük az órát.

Az áttört számlap még csak a kezdet, az óra átlátszó zafírkristály hátlapja ugyanis még jobb betekintést ad a szerkezetbe.

A minőségi zafír óraüveghez hasonlóan alapfelszereltség a krokodilbőr szíj, valamint a pillangózáras arany csat.

Az óra ugyanakkor csak a kiváltságosok játékszere lehet, amit megerősít a limitált kiadás és az ár: a modellből csak száz darab készült, és darabja 93 ezer euró, vagyis 21,5 millió forint.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5