A Földközi-tenger legromantikusabb strandjai

Címkék: luxus, utazás, sziget, strand

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A teljes erővel tomboló nyári szezon alkalmából a Forbes Traveler összeszedte a Földközi-tenger tíz legromantikusabb strandját. Garantált kikapcsolódás, szép környezet.

A Földközi-tenger és környezete Európából nézve már nem számít luxuscélpontnak, egyhetes nyaralásra tulajdonképpen bárki be tud fizetni. Az óceán túlpartjáról nézve viszont kifejezetten vonzó a térség, a Forbes Traveler friss összeállításában éppen a Földközi-tenger legjobb és legromantikusabb vidékeit gyűjtötte össze.

A nyári szezon teljes erőből tombol, ám sokan még egyáltalán nem voltak nyaralni. Azok számára, akik még nem is tudták dönteni, hova utazzanak, kifejezetten hasznos lehet az amerikai magazin alábbi gyűjtése.


A Forbes szerint kevés csábítóbb hely akad a Földön Szantorininél, ahol a fehérre meszelt falú, kék tetejű házikók és a kristálytiszta tenger felejthetetlen hangulatot biztosítanak. Még a nyári szezonban tapasztalható tumultus sem teheti tönkre ezt a kis édent, melynek különlegessége a vulkanikus eredetű, fekete homok.

A dalmát partvidéken található Hvar szigete, mely mindössze öt kilométerre fekszik a szárazföldtől, levendulamezőkkel és az Adriai-tenger mélykék vízével lágyítja meg a legkeményebb szíveket is. A szigetnek különleges atmoszférája van, emiatt is igen kedvelt a hátizsákos turisták körében. Jó tudni azonban, hogy Bill Gates jachtját is számtalanszor látják feltűnni a környéken.

A görögországi Hydrát komppal lehet megközelíteni Pireuszból, illetve a közeli Nauphlionból. A szigeten a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást így szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban rendkívül kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár. A szigetre szigorú építészeti előírások is vonatkoznak, az új épületeknek a meglévőekhez kell igazodniuk stílusban, a sziget így őrzi azt a bájt, mely kizárólag a halászfalvakra jellemző.

Marcus Antonius római politikus állítólag a törökországi Alanya közelében fekvő festői partvidéken, a Cleopatra’s Beachen udvarolt szerelmének, Kleopátra egyiptomi királynőnek. A strandot a szóbeszéd szerint ő maga készítette, hogy lenyűgözze szíve választottját. Akárhogy is történt azonban, a strandon még a homok színe is a szerelemre utal: a szemcsék rózsaszínben pompáznak.

A görögországi Thassos egyre népszerűbbé válik a turisták körében, a sziget azonban még viszonylag érintetlen és szinte teljesen kerek. A klíma sokkal párásabb, mint például Szantorinié, a partok is főleg sziklásak. A nehézségekért kárpótol az igazán szemet gyönyörködtető látvány és a tagadhatatlanul érzéki hangulat.

A nemrég függetlenné vált Montenegróban is kiemelt területté kezd válni a turizmus, a kis ország több képeslapra kívánkozó partszakasszal is büszkélkedhet. Többek között ilyen Sveti Stefan is, ahol a helyiek szerint Sophia Loren és Carlo Ponti románca kezdődött a '60-as években. A '80-as években a várost lerombolták, ma viszont igazi álomvidékként tartják számon.

A Dubrovniktól egyórás hajóútra lévő Lopud szigete Hvarnál jóval kisebb figyelmet kap, pedig a kis horvát földdarab nem kevésbé csodálatos. A szinte érintetlen vidéken alig néhány lakost tartanak számon, motorizált járműből sincs sok. A partok döntően kavicsosak, de akad néhány homokos partszakasz is.

Észak-Szardínián, a Porto Cervo közelében található Costa Smeralda a sziget kevés homokos strandjainak egyike. A kék tenger és a fehér part csodálatos kontrasztot teremt, az ötcsillagos hotelek helyett érdemesebb apartmant bérelni, és maradéktalanul kiélvezni a hamisíthatatlan földközi-tengeri hangulatot.

Az olasz Riviéra különleges ékköve a Cinque Terre, melynek privát strandja feltétlen megéri a pár eurós belépőjegyet. A partszakaszt sziklák és rájuk épített hangulatos épületek ölelik körül, az egész úgy fest, mintha belépőjegyet váltanánk egy másik világba.

Marseilles-től kelet felé autózva eltart egy ideig, míg magunk mögött hagyjuk Franciaország harmadik legnagyobb városát, ezt követően azonban hamar gyönyörködhetünk a hatalmas szőlővidékekben.

Cassis városához érve magas sziklaszirtek között merülhetünk a kristálytiszta tengerbe, este pedig a kikötő különleges fényjátékában gyönyörködhetünk.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5