Csiga méri a sebességet a 8 milliós órán

Címkék: ékszer, óra, Breguet, Classique Chronograph

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Igazán klasszikus óra lenne a Breguet legújabb, Classique Chronograph nevű modellje, ha nem díszelegne a számlap közepén egy csigavonalban futó sebességmérő skála. Ezzel együtt azonban a tűzzománcos időmérő igazi remekműnek, esztétikai csúcsteljesítménynek számít.

Rendkívül kecses, finom vonalvezetésű arab számok és egy spirálvonalon futó tachyméter skálája karakterizálja a neves svájci manufaktúra nemrég bemutatott karóráját. A kalligrafikus írásjegyek más modellekről is ismerősek lehetnek, hiszen a Breguet ezeket a számokat igen régóta használja.

Ugyanez a design jellemzi még a logót is, viszont a csigavonal mentén más betűkészlethez tartozó számokkal találkozunk - amivel a tervezők finoman utaltak arra, hogy a számlap ezen eleme az időmérésen túlmutató funkcióval szolgál.

A legújabb Breguet-órakülönlegesség

A tachyméter semmiképp sem új találmány, nagyon sok sportórán a lünettán találkozhatunk vele, ahova egyetlen körívre rajzolják fel a km/órában mért sebesség számait. A sebességmérőn jelzett szám egyébként nem más, mint egy szorzótábla végeredménye, amihez egyrészt egy 1000 méteres távolságot kell alapul venni, másrészt a piros másodpercmutató nulla pozíciójától eltelt időt.

Az "alapértelmezett" Rolex vagy Omega egy ilyen vastagabb lünettától sportos jelleget kap, azonban ez nem feltétlenül illett volna a Breguet hagyománytisztelő arculatához. A köríves megoldáson ugyanakkor egy körszeleten csak egy szám tüntethető fel, viszont a csigavonalon az egymás mögötti számok (például a 40km/h és 120 km/h) is láthatóvá váltak.

A cinóbervörös tachyméter tehát az óra közepére került, ahol nemcsak sokoldalú sebességmérőként, hanem különleges díszítőelemként is funkcionál, továbbá a vékony, előkelő óratokot is megkímélték a számoktól.

Az igen esztétikus, piros-fehér-kék számlap további különlegessége az anyaghasználat, ugyanis a svájci mesterek a művészi ambíciók kibontakoztatására alkalmas tűzzománcot választották. A kézműves mesterségek ezen válfaját viszonylag ritkán alkalmazzák karóráknál, ezért a Breguet újdonsága ebből a szempontból is figyelemreméltó.

A kronográf szerkezet másodpercmutatója centrális elhelyezésű (egyúttal ez a "kilométeróra" mutatója is), ezen túlmenően 3 óránál találjuk meg a 30 perces számlálót. Ennek túloldalán, 9 óránál szintén egy bemélyedésben láthatjuk az óra kismásodperc-mutatóját. A két kistárcsa mutatója, illetve a perc- és óramutató egyaránt korróziómentes, kékített acélból készült.

A különleges számlap különleges óraszerkezetet takar, amelyet a kíváncsiak kedvéért a hátsó zafír üveglapon át lehet megnézni.

A Breguet saját, 533.3 jelű kézi felhúzású, 23 köves kalibere - amelyet ezen modell alkalmából egyes részleteiben átdolgoztak - mintegy két napig jár teljes felhúzás után.

Az óra elegáns számlapja szinte megkívánja az arany tokot és a krokodilbőr szíjat, mi tagadás, ezek igencsak ideillő elemei egy manufakturális időmérőnek. A kézműves mesterség azonban manapság nagyon drága dolog, de ezt talán anélkül is tudjuk, hogy rápillantanánk a 33 100 eurós, vagyis 7,8 millió forintos árcédulára.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5