Újból megszületett az önműködő stopper

Címkék: ékszer, óra, Breitling, Chrono-Matic 49

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét elkészítette a Breitling az automata kronográfok ősét, a közel negyven éve megalkotott Chrono-Maticot. Az óratörténeti érdekesség az eredeti dizájnnal jelenik meg 2008-ban is, azonban a gyűjtőkre való tekintettel jóval kevesebb példányt gyártottak belőle.

A Breitling egyik legújabb, Chrono-Matic 49 névre hallgató karórája nem más, mint egy legendás stopper újbóli kiadása. A svájci óragyár 1969-ben megvalósított ötlete az volt, hogy egy tokon belül egyesítették a kronográf funkciót az automata felhúzási módszerrel, aminek nemcsak egy sikeres modell lett az eredménye, hanem az is, hogy a rotoros stopperóra kategóriája azóta szinte minden gyártónál megtalálható.

Kinézete és szerkezete a 70-es évekbe kalauzol vissza

Az újból elkészített időmérő az eredetihez minden szempontból tökéletesen illeszkedik: kinézete és szerkezete egyaránt a 70-es évekbe kalauzol vissza. Ennek megfelelően az óra minimalista, szögletes designelemeket hordoz, például az óra- és percmutató téglalap alakja ennek jegyében fogant.

A korszak modernista vonalvezetése magára a nyolcszögű tokra is jellemző, ugyanígy szögletes dizájnt kapott a tizenkét óraindex, valamint a három segédtárcsa kismutatója is. A modell nevében nem véletlenül szerepel egy 49-es szám, ami a hatalmas, 49 milliméteres tokátmérőre utal, amelynek elterjesztésében az eredeti modellnek nem kis szerepe volt.

A forgatható lünettás Chrono-Matic 49 alapvetően sportos jellegét a piros színű elemek aláhúzzák, amivel előtérbe kerülnek a kronométer segédtárcsái, amelyekről az órákat, perceket és másodperceket olvashatjuk le. A stopper funkció kiegészül egy 6-osnál elhelyezett dátumkijelzővel is.

Az óra megfelel a COSC, vagyis a svájci kronométer-tanúsító intézet szabványának, amit a Breitling a számlapon is feltüntetett, méghozzá a cég 70-es évekből származó logója, egy arannyal rajzolt B betű alatt (certifie chronometre). Az acéltok a svájci cég 40 köves, 14-es sorszámú kaliberét rejti.

A retro divat minden kívánalmának megfelelő számlap fekete és bronz színben választható, efölött a Breitling domború zafírüvegét találjuk, amelyet a könnyű leolvashatóság érdekében tükröződésmentes réteggel vontak be.

Az óra a svájci gyártó állítása szerint 30 méterig vízálló.

A Chrono-Matic 49 újbóli kiadása persze nem olcsó mulatság.

Az acéltokos automata kronográf 5000 euróba kerül, vagyis több mint 1,25 millió forintba.

Az óra megszerzésének ráadásul nemcsak az anyagiak szabnak határt, ugyanis a Breitling csupán 500 darabot készített belőle.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5