Az abszolút macsó karóra

Címkék: ékszer, óra, Blancpain, Speed Command Chronograph

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem újkeletű sztereotípia az öltönyös üzletember és a drága karóra párosa, és természetesen nem is érvényes sok esetben. Erre jó példa a Blancpain legújabb, Speed Command Chronograph nevű modellje, amellyel a svájci cég ismét bebizonyította, hogy az alpesi országban a sebességmániás, lezser férfiakra is gondolnak.

Meglehetősen harsány, citromsárga-fekete színösszeállítással hirdeti a Speed Command Chronograph számlapján a Blancpain, hogy a karóra nem az öltöny kiegészítője, hanem annál jóval többet jelent. A nemrég megjelent modellen a tervezők a rendelkezésre álló dizájnelemeken olyan mértékben hangsúlyozták a sportos jegyeket, hogy azok teljesen szétrombolják az "előkelő", "öltönyös" svájci karórákról alkotott képzetünket.

Az óra neve azonnal elárulja, a koncepció egyik központi motívuma a sebesség, a száguldás élvezete volt. A döntött, szögletes, sárga számjegyek, a hangsúlyos, nagyméretű forgatható lünetta, a sárgával varrott bőrszíj, illetve maga a stopperes számlap is a sportos jelleget erősíti.

A koncepció központi motívuma a sebesség

A kronográf funkció voltaképpen nem maradhat le egy ilyen felfogásban készült időmérőről, és talán már az is műfaji követelménynek számít, hogy a számlapot az autóversenyzésből és más technikai sportokból ismert szénszálból készítették.

Nem vitás, a Speed Command Chronograph feltűnő jelenség, nem lehet nem észrevenni. Fokozottan érvényes ez a piros óramutatókra, ugyanis ezeket superluminovával borították be, hogy sötétben is jól lehessen látni a pontos időt. A stopperes segédtárcsákon szintén ez a piros festékes bevonat látható.

A kronográf egyébként a "megszokott" funkciókkal szolgál: a centrális óra- és percmutató alatt 6 óránál egy kismásodperc-mutatós tárcsát látunk, a stopperezést pedig a centrális másodpercmutató, valamint a 3-asnál és 9-esnél elhelyezett 30 perces és 12 órás számláló szolgálja.

Az alapmodelltől egy apró tulajdonságában mégis eltér ez a stopper: a szerkezet flyback típusú, ami azt jelenti, hogy a kronográf mutatói az időmérés után egyetlen gombnyomással lenullázhatók. Ez a megoldás nem újdonság, ugyanakkor mégis kényelmessé teszi az időmérést; a Blancpain mintegy két évtizede népszerűsíti ezt a nagyszerű kiegészítő alkalmazást. Szokásos jó tulajdonsága a kategória időmérőinek a dátumkijelző, ez a 6-osnál egy ablakban látható.

A "Fehérkenyér", azaz a Blancpain a modell belsejébe a 308 alkatrészből álló, F185 jelű kalibert rejtette. Ez a 37 köves automata szerkezet mintegy 40 órányi járástartalékot képes felhalmozni, miután felhúzta az ötágú sárgaarany rotor, amelyet a cég tervezői a versenyautók kerekéről mintáztak.

Ezt a felhúzó mechanizmust és az óramű egyéb részleteit a zafír hátlapon keresztül vehetjük szemügyre.

Ugyancsak zafírból készült a számlapot védő óraüveg, valamint a két irányba forgatható fekete lünetta is.

Az óra acéltokkal kerül forgalomba, amelynek vízállóságát a gyártó 300 méterben határozta meg.

A rendkívül sportos stopper azonban nem olcsó, fogyasztói ára 13800 euró, vagyis 3,4 millió forint.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5