Első osztályú kocsikat alakítanak ki a dubaji metróban

Címkék: luxus, gazdag, világ, Dubaj

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Dubajban mindennek, így a közlekedésnek is megadják a módját, a városban építik a világ eddigi legmodernebb és legkényelmesebb metróját.

Ma már egyértelműen nem Amerikát, hanem az Egyesült Arab Emirátusokat, szűkebben Dubajt nevezhetjük a lehetőségek "országának". A városban nem ismernek lehetetlent, mindenből a legdrágábbat, legjobbat akarják, ha kell, sokmilliós építkezésekkel teremtenek korlátlan luxust.

Legyen szó mesterséges szigetekről, fejedelmi golfpályákról vagy éppen a világ legnagyobb szökőkútjáról, ha csak pénzkérdés, Dubajban megcsinálják. Ma már a luxusipar minden szereplője szeretne megjelenni a városban, mely hamarosan a világ legmagasabb épületével is büszkélkedhet.

Látványterveken a dubaji metró

Dubaj a világ leghatalmasabb bevásárlóközpontját is felhúzza, a tervezett hasznos alapterület egymillió négyzetméter lesz. A hatalmas áruházban több mint ezer boltot alakítanak ki, legalább olyan nehéz lesz végigjárni, mint a párizsi Louvre-ot.

Elérkezett azonban a pillanat, amikor a város elkezdte kinőni magát, a tőke folyamatos áramlása miatt az 1,4 milliós lakosság a következő öt évben közel megnégyszereződik a becslések szerint. Ekkora népességnél már muszáj koncentrálni a tömegközlekedési fejlesztésekre is, Dubaj jelenleg két metróvonalat is épít.

A város szeretne hű maradni magához, így a világ legkényelmesebb földalattiját tervezik átadni, az első már jövőre, a második 2010-től szállíthat utasokat. Méghozzá nem is keveset, a számítások szerint két év múlva napi 1,85 millió utas ingázik majd a metróvonalakon.

Az első ütemben 44 motorkocsi érkezik Dubajba 220 vagonnal, a második ütemben 33 kocsival és 165 vagonnal bővül a metrópark. Szinte természetesen teljesen automata, vezető nélküli szerelvényeket rendeltek Dubajba, mindkét vonalat a központi vezérlőteremből irányítják majd a számítógépek.

A tervek legkülönlegesebb része, hogy a felszíni vonatközlekedéshez hasonlóan Dubaj első osztályú vagonok telepítését is tervezi, ezekben az általános tumultus idején is kényelemben, bőrülésekben utazhatnak a belföldi és külföldi prominensek.

Az első osztályú metrókocsikban felhajtható asztalkákat alakítanak ki a laptopok számára, a színvilágot a tenger határozza meg: ennek megfelelően az uralkodó árnyalat a kék lesz.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5