Férfiak a szépségszalonban: masszázsbugyi, színes koporsó

Címkék: luxus, kozmetika, riport, Masculin, szalon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A férfiak és a szépségápolás viszonya kezd gyökeresen megváltozni az utóbbi években, ez egy illatszerbolt kínálatából vagy a nyáron feltáruló borotvált férfihónaljakból rögtön kitűnik. Ugyanakkor a legtöbb hímnemű számára a kozmetikai anyagok és kezelések világa teljesen idegen, Beckham vagy legfejebb egy emo énekes jut róluk eszükbe. Nekünk is, de elmentünk, kipróbáltunk egy felső kategóriás férfi kozmetikát, hogy elmondhassuk, milyen az, mikor széppé teszik a teremtés koronáját.

20 ezret forog a kozmetikai sarokcsiszoló

Álltam a színes fényekben fürdő műanyag, koporsószerű izé mellett, és nem egészen értettem, hogy most mi lesz. Láthatóan fröcskölt benne a víz mindenfelé, egy kedves hölgy pedig biztatott, hogy talán szálljak be. Akkor ezt most így hogy? Alsógatyában? Vagy anélkül? - kérdeztem. Ööö, úgy is lehet persze, de adtunk masszázsbugyit nem? –nézett rám, az amatőrre kicsit értetlenül. Aztán kiment, hogy magamra öltsem a titokzatos ruhadarabot, ami alighanem a kis csomag a fürdőköpenyem zsebében. Kibontottam, és egy sebészeti maszkoknál is alkalmazott papírszerű anyagból készült alsónemű kerül elő.

Konkrétan egy fekete tanga. Hátul és oldalt csík, elől kis háromszög, amikor megláttam, kirobbant belőlem a szó miatt eddig is bennem bújkáló nevetés. Főleg mikor felvettem, és megláttam magam a tükörben, másztam is be inkább gyorsan a fura szerkezetbe.

Ebben a helyiségben került elő az öltözék kérdése

Amikor kiderült, hogy életemben először kozmetikai szalonba kell mennem, voltak félelmeim, de erre nem számítottam. Értem én, hogy a mai tizen-, kora-huszonéves hímneműek nagy része számára teljesen természetes a szőrtelenítés és a manikűr, de az én harmincon túli korosztályom nagy része még máshogy van ezzel.

Innen származott egyébként a cikk ötlete, a magyar férfiak jelentős részének ugyanis a kozmetika világa teljesen ismeretlen, amit közben talán csak az évtizedek alatt berögződött idegenkedés miatt nem próbálnak ki. Az ellenérzés nyilván onnan származik, hogy ez olyan "lányoknak való" dolog, ahogy azt megtanultuk a szüleinktől, később meg az osztálytársainktól. Miközben az sem feltétlenül szimpatikus dolog még ma sem, amikor egy férfi számára az "igényes" jelző a rendszeres szoláriumba járást és hajfestést jelenti.

Amikor eldőlt, hogy egy férfi kozmetikai szalonba megyek (egyszerű kuncsaftként), próbáltam ezeket az előítéleteimet az ajtón kívül hagyni. Ahogy azt a lelkesedést és irigységet is, amit az ismerős nőneműek csaptak, amikor megtudták, hogy két órán keresztül négy különböző kezelésben lesz részem.

A Masculin kifejezetten szép hely, és nem fehér falú steril intézmény. Mindezt sejtettem a honlapjuk alapján, amikor rájuk találtam felső kategóriás férfi kozmetikai szalont keresve, de a képek sokszor csalnak. A távol-keleti berendezés azonban élőben is komoly benyomást kelt, még a vécében is eredetinek tűnő szobrokat találtam. A falak, a szőnyegek és a világítás sem lóg ki a sorból, minimalizmus, hagyományos motívumok és high-tech keveredik - mint megtudtam, ez a tulajdonos, nem pedig belsőépítész munkája.

Az öltöző is jól néz ki (a képek a cég honlapjáról származnak)

Az öltözőben egy szalaggal átkötött csomag vár mindenkit, törülköző, papucs, köntös, na meg a zsebben egy kis csomag, ami ugye az amatőrök számára a már említett meglepetést tartogatja. Amikor átöltöztem, a recepciós kísért az első helyszínre, a pedikűröshöz. Egy masszázsfotelbe ültettek, lábamat kezdetként egy fényterápiás jacuzzi lavórban áztattam, majd kezelésbe vette a pedikűrös hölgy.

Aki vizsgált, körmöt vágott, krémezett és csiszolt, és még a kérdéseimre is válaszolt. A férfiak lába általában jobban bírja a gyűrődést, mint a nőké, és ebben a kényelmesebb lábbeliken kívül a genetika is közrejátszik, mondta. Megtudtam továbbá, hogy nincs semmi problémám sem a körmeimmel, sem a talpammal, és olyan típus vagyok, hogy a tapasztalt szakember szerint nem is lesz később sem.

Ez legalább olyan megnyugtató volt, mint maga a kezelés, ami nem hogy nem fájt, időnként kifejezetten csiklandozott, pedig a fogorvosi fúróra hasonlító csiszológép 20 ezret is forgott kijelzője szerint, mint egy versenymotor.

Az általam kipróbált Harmincas sztárok - két óra kényeztetés kezeléscsomag (értsd: 4x30 perc) következő fél órás állomása egy relaxáló arckezelés volt.

Ez bőrradírozást és krémes arcmasszázst jelentett, melyekre a szalon által forgalmazott Phytomer termékek alkalmazásával került sor.

Ezekről szakértelem híján nem mondanék véleményt, az biztos, hogy ha izzadás miatt a szembe kerülnek, akkor csípik azt, ahogy később kiderült.

 

 

1.  Férfiak a szépségszalonban: masszázsbugyi, színes koporsó
2.  Metroszexuálisok mennyországa

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5