A leggazdagabb magyarnak 300 milliárdja van

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem történt változás a legvagyonosabb magyarok rangsorának élmezőnyében, derült ki a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb című kiadványából. Továbbra is Demján Sándor, a TriGránit cég vezére a leggazdagabb Magyarországon, vagyona mostanra elérte a 300 milliárd forintot.

Hetedik alkalommal rangsorolta a legtehetősebb magyarokat a Napi Gazdaság Szakonyi Péter által szerkesztett kiadványa, "A 100 leggazdagabb". A vagyonosok közé az elmúlt hét év szerkesztési elveinek megfelelően olyan magyar állampolgárok kerültek, akiknek vagyona tiszta eredetű és transzparens.

A legújabb kiadványba a száz leggazdagabb magyaron kívül a legdinamikusabb fiatalok, a legsikeresebb nők és a Magyarországon élő külföldiek, illetve a külföldről hazatért magyarok is bekerültek.

Forrás: MTI
Demján Sándornak 300 milliárdja van

A lista első öt helyén a személyek tekintetében nem történt változás a 2007 októberében kiadott rangsorhoz képest, a listavezetők vagyona azonban gyarapodott jó néhány milliárd forinttal. Az idén már 5 milliárd forint volt az alsó határ a legvagyonosabbak közé kerüléshez. 

90 milliárd kellett a dobogós helyekhez

Demján Sándor
vagyona a magyar nemzeti össztermék közel egy százalékának felel meg. Cége, az idén 10 éves TriGránit folyamatosan terjeszkedik Európa nagyvárosaiban. A milliárdos nevéhez olyan projektek kapcsolhatók, mint a Skála Áruház, a Korda Filmstúdió  vagy a West End City Center. Ez utóbbi sikerét több nagyváros is átvette, a Közép-Kelet-Európában aktív cég tíz országban is jelen van, Krakkóban és Bukarestben is belvárosi bevásárlóközpontok épülnek.

Az elmúlt idők egyik legbefolyásosabb üzletemberének vagyonát 300 milliárd forintra becsülik, ez 40 milliárd forintos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel a vagyonnal helyet kapna a Forbes magazin által összeállított, dollármilliárdosokat rangsoroló listán is.

A listák összeállítóinak spekulációi, pontosabban a teljes vagyon kiszámításának módszere azonban országonként más és más, fejtette ki egy korábbi cikkünkben Szakonyi Péter. 
 
Forrás: MTI
Csányi Sándor a második leggazdagabb

Demján Sándor Csányi Sándorral közösen alapított Prima Primisima díja a hatodik évébe lépett, tavaly pedig elindult a Junior Prima díj is. A Demján Sándor Alapítvány jóvoltából mintegy 2500 hátrányos helyzetű nappali tagozatos tanuló részesül havi 20 ezer forintos ösztöndíjban.

Csányi Sándor OTP-vezér vagyona 20 milliárd forinttal nőtt a tavalyi évhez képest, ezzel most 160 milliárd forint felett rendelkezik. Magyarország második leggazdagabb emberének gazdasági portfóliójában az OTP-n kívül mezőgazdasági befektetések, távközlés, ingatlanbefektetések (10 százalékos részt vett a TriGránitban) és élelmiszeripari beruházások is szerepelnek.

Az OTP Bankból másfél évtized leforgása alatt közép-európai pénzügyi óriást varázsolt, a bankcsoport tavaly 210 milliárd forintos adózott eredményt ért el.  A nemzetközi hitelpiaci válság a bank részvényeinek árfolyamán is érezteti hatását, a bankcsoport ugyanakkor Oroszországban és Szerbiában is terjeszkedik.

Az 55 éves üzletember szívesen kóstol jó minőségű borokat, Villányban saját pincészete van. Évente több milliárd forinttal támogatja magánvagyonából a rászoruló tehetséges fiatalokat.

Forrás: MTI
Várszegi Gábor (jobbra) Sugár Andrással

Szintén dobogós maradt Várszegi Gábor is, aki a nyolcvanas években alapozta meg 90 milliárd forintos vagyonát a Fotex fotószolgáltatási céggel, amit az Azúr, az Ofotért, a Keravill, a Domus és az Ajka Kristály követett.

Míg 2006-ról 2007-re megduplázta a vagyonát, vagyona tavaly óta stagnál, maradt 90 milliárd forint.

Ingatlanportfólióját (860 ezer négyzetméternyi belterületet és 377 ezer négyzetméter építmény) hazai és nemzetközi üzletláncoknak adja bérbe.

A "magyar Abramovics" jelentős összegeket fektetett a vajmi kevés profittal kecsegtető magyar futballba is. A Sándor Károly futballakadémia azonban eredményes utánpótlás-nevelő rendszert fejlesztett ki: a Liverpool már le is csapott két tehetséges akadémistára.

 

 

1.  A leggazdagabb magyarnak 300 milliárdja van
2.  Senki nem lett szegényebb az élvonalban

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lakatos Csaba | 2010. április 23., péntek 18:52:17

Lakatos Csaba vagyok kérem hivjon már fel fontos 06-30-736-97-82. köszönöm

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5