Rekord összeget ért a halott örökösnő gyémántja

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Brit eladási rekord született szerdán a Christie's londoni ékszerárverésén a 15 millió fontos (4,7 milliárd forint) bevétellel, amelynek legnagyobb tétele a 3,6 millió fontért (1,1 milliárd forint) elkelt Onassis-gyémánt volt.

2,1 milliárd forintot ért
A fiatalon elhunyt Christina Onassis kalapács alá került ékszerkollekciójából mind a 44 darab új gazdára talált, összesen 6,8 millió fontot (2,1 milliárd forint) jövedelmezve az örökösnek.

A híres 38 karátos, csepp formájú gyémánt, egy nyaklánc ékköve, nagyjából megduplázta kikiáltási árát, mire 3,6 millió fontnál végül lezárult a licit.

A gyűjtemény másik ígéretes ékességéért, egy Carl Fabergé által tervezett, 11 cm magas, jádekőből faragott Buddha-szobrocskáért 1,27 millió fontot (400 millió forint) fizetett egy vásárló.

Christina Onassis, akinek apja, a görög hajómágnás, bátyja és édesanyja egy év leforgása alatt halt meg, maga is fiatalon, 37 évesen távozott az élők sorából. Négyszer ment férjhez, de házasságai boldogtalanok voltak, depresszióban és súlyos drogfüggőségtől szenvedett.

Egyetlen gyermeke, Athina három esztendős volt, mikor édesanyja 1988-ban elhunyt.

A becslések szerint egymilliárd fontos (311 milliárd forint) Onassis-vagyon egyedüli örökösnője a BBC értesülése szerint azért árvereztette el a kollekciót, mert szerinte már kimentek a divatból.

"Leáldozott a biztonságos ékszerszéfek idejének" - állította az árverési ház nemzetközi igazgatója - "Itt az ideje, hogy most már mások is élvezzék ezeket a darabokat" - tette hozzá.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5