Csak öt másodpercig látható az idő a 75 milliós órán

Címkék: ékszer, óra, millió, Harry Winston, Opus 8

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Horrorisztikus összeget kér a Harry Winston az idei Opusért, amelyet az amerikai luxuscég olyan digitális kijelzővel látott el, amilyennel leginkább a kínai zsebszámológépek büszkélkedhetnek. A "retró" stílusú mechanikus óracsoda persze aligha készült volna el svájci közreműködés nélkül.

Derék szokása a Harry Winstonnak, hogy 2001 óta minden évben bemutat egy Opust, vagyis a márka formabontónak szánt, legmerészebb csúcsmodelljeit. Az Opus 8, vagyis a 2008-as esztendőre szánt highlight karóra ezúttal két idősíkon kíván mozogni: egyrészt a 70-es évek közelmúltjába kalauzol vissza furcsa formavilágával, másrészt pedig a jövőt célozza meg újfajta kijelzési technológiájával.

A idei csúcsmodell: Opus 8

Az idén bemutatott "opusz" históriája nem a Harry Winstonnal kezdődik. Történt ugyanis, hogy öt éve egy bizonyos Frédéric Garinaud nevű órásmester elhatározta, hogy összeköti a digitális kijelzést és a mechanikus szerkezetet, viszont egyedül mindezt felettébb nehéz lett volna megvalósítani.

A megfelelő partnerre akkor talált rá a svájci szakember, amikor értesült a Harry Winston-féle Opusokról, és felajánlotta nekik, hogy részt venne egy közös időmérő megalkotásában. A Harry Winston igent mondott a digitális-mechanikus koncepcióra, ezután már kezdődhetett is a fejlesztés.

A luxusóra kijelzési ötletét a Pinart nevű játék adta, amellyel tárgyak körvonalait rajzolhatjuk ki pálcikák benyomásával és kihúzásával. A technika lényegében az Opus 8 esetében is ugyanez: a kvarckijelzőkről ismert számokat emelhető-süllyeszthető apró elemek rajzolják ki attól függően, hogy a felszín alatt rejlő rendkívül bonyolult mechanikus szerkezet hogyan emeli azokat. A dizájnon kívül az Opus 8-nak természetesen semmi köze a kvarcórákhoz.

A két részre tagolt számlapon egymástól látszólag függetlenül jelennek meg az órák és percek. Előbbieket kiegészíti még az AM/PM funkció - ha nem tudnánk, hogy délelőtt vagy délután van; a perckijelzés érdekessége pedig az, hogy a pontos időt csak ötperces egységekben mutatja.

Az óráról egyébként csak akkor olvashatjuk le az időt, hogyha arra külön felszólítjuk a tok jobb oldalán található gombbal, máskülönben csak egy lapos kijelzőben gyönyörködhetünk. Az idő leolvasására mindössze öt másodpercünk van, ezután a számokat alkotó pálcikák visszasüllyednek a számlapba.

Az idő mérése és kijelzése tehát két egymástól független rendszerben történik. A szerkezetet a fehérarany tok bal oldalán elhelyezett koronával húzhatjuk fel, továbbá az időt is itt állíthatjuk be.

A hátlap is tartogat meglepetéseket

A 437 alkatrészből álló óraszerkezet magától értetődően világújdonság, ebben a formában ilyen eddig még nem készült, viszont hozzá kell tenni, hogy a genfi deGrisogono nevű luxusmanufaktúra szintén készített digitális-mechanikus karórát. A deGrisigono Meccanico modellben viszont a pálcikák nem emelkedéssel-süllyedéssel jelezték ki az időt, hanem a fluoreszcens festékkel bevont elemek elforgatásával.

Az Opus 8 további érdekessége az óra hátlapja, amelyről némiképp más formában olvashatjuk le részben ugyanazon információkat. A hátlap ugyanakkor további funkcióval is szolgál, például itt tudjuk meg a járástartalék-kijelzőről, meddig jár még az óra felhúzás nélkül.

A 44 köves, 35 milliméter átmérőjű szerkezet maximális járástartaléka 48 óra. Szintén a hátlapon helyezték el még egyszer az óra- és percmutatót, azonban a változatosság kedvéért mindkettőről egy-egy tárcsáról olvashatjuk le az időt.

Frédéric Garinaud és a Harry Winston közös karórája nem meglepő módon ritka és méregdrága, hiszen csak 50 darab készült belőle, és 304.200 euróba, azaz több mint 75 millió forintba kerül.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5