Torzonborz óraroncs Svájcból

Címkék: ékszer, óra, Svájc, Titanic-DNA by Cabestan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nehezen nevezhetjük órának a Romain Jerome és a Cabestan együttes erővel megalkotott, maximálisan avantgárd időmérőjét, de persze nincs más választásunk, amikor a rozsdás tokban felfedezzük a hengerek felett a perc- és másodpercmutatót.

A Titanic-DNA by Cabestan a legvadabb ötleteket egyesíti egy órában: az elsüllyedt Titanic rozsdás hajóroncs-maradványa a tok, a szerkezet "vízszintesen" üzemelő alkotórészeit az élére állították, és a körbeforgó mutatók helyett három henger forog a tengelye mentén. Az extravagáns órát egy kurblival lehet felhúzni, és az erőtovábbító eszközök között találunk egy bicikliláncra emlékeztető láncsort is.

Kurblival kell felhúzni

Ez a messzemenőkig nonkonformista időmérő két kísérletező kedvű designer agyszüleménye. Yvan Arpa a Romain Jerome nevű cég berkeiben fejlesztette tökélyre a rozsdás hajóronccsal történő tokozást, Jean Francois Ruchonnet pedig a Cabestan órákba építhette be "vertikális tourbillonjait" és különleges időmérő hengereit.

Nem lehet teljesen véletlen, hogy a két cég egymásra talált, hiszen mindketten nagy hangsúlyt fektetnek az egyedi dizájnra és a meghökkentő technikai megoldásokra. A mostani együttműködés eredményéről ugyanakkor aligha állapítanánk meg egyértelműen, hogy melyik céghez is áll közelebb: maga az óra szerkezete és a formavilága vitán felül a Cabestané (hiszen a svájci manufaktúra korábbi modelljei is pontosan ugyanígy néznek ki), viszont az egyedi Titanic-tok a Romain Jerome-é. Nem mellékesen ez utóbbi cég jegyzi az órát, a Cabestan csak a szerkezet szállítójaként van feltüntetve.

Mire is képes ez a torzonborz roncsóra? Elsősorban figyelemfelkeltésre, de az időt is mutatja, méghozzá nem akármilyen módon. Az órákat a "számlap" jobb felső negyedében látható bal oldali hengerről olvashatjuk le egy mutatóként funkcionáló háromszög segítségével, míg a perceket ugyanitt, a jobb oldali hengerről.

A másodpercek a bal alsó negyedben válnak láthatóvá egy hengeren, amelynek mozgatásáért a függőlegesen beépített perctourbillon - vagyis a gravitáció okozta pontatlanságokat ellensúlyozó kiegészítő - felelős.

A "számlap" bal felén szintén két hengert látunk, amelyeket a szokatlan dizájn jegyében lánc köt össze. A két henger közül az alsó a rugóház, a felső pedig a járástartalék-kijelző, ez utóbbiról leolvashatjuk, hogy mennyi ideig - maximálisan 72 óráig - képes még járni a CL 001.1 RJ jelű szerkezet újabb felhúzás nélkül.

Tényleg egy óra

A 46 milliméter hosszú és 36 milliméter széles Titanic-tokban három üvegen át nyerhetünk betekintést a szerkezet belsejébe, egy-egy üveg a bal és jobb oldali hengereket védi, a harmadik pedig a hátlap felől teszi láthatóvá a szerkezet egyes részeit.

A Titanic-DNA by Cabestanból mindössze hat darab készült, amelyek mindegyike egyedi.

A hat példányból öt a világóceánok után kapta a hátoldalra felírt nevét (a Csendes-, Atlanti- és Indiai-óceánon túl ide számították az Arktisz és Antarktisz vizeit is), a hatodik, fekete színű pedig az elsüllyedt Titanic földrajzi koordinátáit viseli név gyanánt.

Az alacsony példányszám miatt a Romain Jerome sajnálatos módon nem közölte az időmérő árát.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5