Hajléktalanból lett lottómilliomos

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2,6 millió fontot nyert a lottón egy olyan férfi Nagy-Britanniában, aki nemrégiben még hajléktalan volt. A férfi egy ifjúsági szállón dolgozik szakácsként.

Forrás: www.bbc.co.uk
Visszamegy főzni
A 49 éves Herbert Plant azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a 2,6 millió fontos (790 millió forintos) nyereményt autóra és fia jelzáloghitelének kifizetésére fogja fordítnai. Elmegy kedvenc csapata, a Leeds United meccsére, és be fog fizetni egy nyaralásra.

A munkáját viszont nem fogja otthagyni, annál a jótékonysági szervezetnél akar dolgozni, amelyik annek idején gondját viselte, amikor elveszette az állását és az otthonát.

Amikor közölte munkatársaival a hírt, először nem hittek neki.

A nyertes kisebbik fia a sorsolás előtti napokban megérezte, hogy "szerencsés" hétvégéjük lesz. Amikor a későbbi milliomos megkérdezte, hogy mire gondol pontosan, nem tudott válaszolni.

A férfi meg sem nézte a lottósorsolást, csak akkor szerzett tudomást a nyereményről, amikor a fia kiabálva jött haza a lottózóból.

Nem először fordul elő, hogy egy hajléktakanból milliomos lesz. Egy nyugdíjas hajléktalan mindössze egyetlen nap alatt lett 2 millió font (610 millió forint) boldog tulajdonosa.

A vagyonhoz nem egy lottószelvény juttatta, hanem annak köszönhette szerencséjét, hogy a londoni Hampstead Heath villanegyed egyik telkén tengette életét 1986 óta.

Két évtizednyi hajléktalanság után a bíróság úgy döntött, hogy az ír férfi végleg megtarthatja a közel 800 négyzetméteres telket, ahol 10 négyzetméters kalyibája állt, a brit törvények értelmében ugyanis aki legalább 12 évet él egy helyen háborítatlan körülmények között, az végleg megtarthatja a lakhelyét, tekintet nélkül annak jellegére.

MTI-Deluxe Magazin


 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5