Hogyan kényeztessük a kismamákat?

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A várandósság a tengerentúlon a lehető legnagyobb kényelem biztosításáról, a kényeztetésről és a luxusról szól. Onnantól, hogy a leendő szülők tudomást szereznek a trónörökös érkezéséről, exkluzív spa kezelések, személyi séfek, baby plannerek apasztják a gyermeket váró családok bankszámláját. Utánajártunk, hogy milyen szolgáltatások közül választhatnak Magyarországon a tehetős kismamák.

A babymoon (babavárás) időszakának üzleti kiaknázása az Egyesült Államokból indult, de már Európa és a világ számos luxusszállodája, életmód-tanácsadó cége, utazási irodája ajánl különleges szolgáltatásokat a leendő szülőknek.

A tengerentúlon luxusszolgáltatások iránt az utóbbi 15 évben nőtt meg jelentősén az igény. Szinte megkétszereződött azoknak a nőknek a száma, akik 40 éves kor felett vállalnak gyereket.

Ilyenkor semmi sem drága

A középkorú párok jóval tekintélyesebb bankszámlával rendelkeznek, mint a huszonévesek, ezért hajlandóak hatalmas összegeket áldozni a lehető legnagyobb kényelem és kényeztetés érdekében. Magyarországon egyelőre inkább a wellness-szolgáltatásokra és a luxus kismamaruhákra,  termékekre van igény.

Itthon nincs igény a "babymoon" utakra

Sokan úgy gondolják, hogy ebben ez az időszakban jobb, ha a kismamák inkább otthon maradnak, míg mások szerint ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy a párok élvezzék azt a csendet és nyugalmat, amiben a trónörökös érkezése után egy ideig nem lesz részük. Egy "babaváró üdülés"  még emlékezetesebbé teheti az örömteli várakozást. 

Míg külföldön a tehetős párok egy részének első dolga, hogy a megfelelő orvos megtalálása után egy csendes, egzotikus úti célt keressen, Magyarországon nem szerepel ilyen jellegű nyaralás az utazási irodák kínálatában.
 
"Az irodák nem szívesen utaztatják a várandós nőket, főleg nem repülővel" - mondta ennek lehetséges okairól Déri Tamás, a TENSI-csoport egyik vezetője. A terhesség 28. hetétől pedig egyáltalán nem biztosítják a kismamák útjait.

A magyar párok részéről sincs erre igény, inkább óvatosak, és otthon maradnak, nem vállalják annak kockázatát, hogy esetleg külföldön kell kórházba menniük, ennek költségeiről nem is beszélve. Természetesen saját felelősségre bárki utazhat, a terhesség  4-5. hónapjában sokan vágnak neki olyan távoli úti céloknak, mint Thaiföld.

Salamon Péter, a külföldi esküvők szervezésével is foglalkozó "Álomutak" - Déli Park Utazási Iroda egyik tulajdonosa inkább a nyugati piachoz képest való lemaradásunkkal indokolja a babymoon-utak hiányát. Véleménye szerint az itthoni irodák nagy része még mindig a tömegigények kielégítésére utazik.
 

A salzburgi Hotel Schloss Fuschl is ajánl babymoon-csomagot

"Akkor lesz itthon igény a babymoon-utakra, ha felkeltik, ahogy történt ez a külföldi, egzotikus helyszíneken kötött esküvők esetében is. 10 évvel ezelőtt például senkinek eszébe sem jutott Oroszországba utazni, ma pedig szépen fogynak az orosz utak."

Kismamautak Európában és itthon

Nem kell a tengerentúlra utaznunk ahhoz, hogy kipróbáljuk, hogy milyen egy babymoon csomag. A www.baby-moon.eu oldalon ország szerint kereshetünk olyan luxus színvonalú úti célokat, ahol speciális, várandósok számára készített csomagokat ajánlanak.

Az adatbázisban olyan hotelek szerepelnek, mint például a salzburgi Hotel Schloss Fuschl kastélyszálló vagy a londoni Renaissance Chanery Court hotel, ahol a kismamákat éjszakára miniatűr tortákat és különféle édességeket tartalmazó "túlélőcsomagokkal" látják el.

Találhatunk gyermeket váró pároknak való csomagokat  kínáló szálláshelyeket Olaszországban, Franciaországban és Görögországban is, és aki a nagyvárosi nyüzsgés helyett inkább csendre vágyik, tóparti villák közül is választhat.

Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a kismamák minden esetben kikérjék az orvosuk tanácsát a repülőúttal és az aktív pihenéssel kapcsolatban. Az orvosok szerint a terhesség második harmada jelenti a legkevesebb kockázatot, ezért ez az időszak a legalkalmasabb az utazáshoz.

 

 

1.  Hogyan kényeztessük a kismamákat?
2.  Kényeztetés, jóga, luxus edzőterem
3.  Gyermektervezők és őssejtek

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5