Milliomos lett az egykori börtönlakó

Címkék: börtön, botrány, Alan Bond, gyémánt, dilliomos, dollár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Három év börtön, agysérülés és sorozatos botrányok után ismét jóra fordult Alan Bond sora. 14 évnyi parkolópálya után a csalásért elítélt férfi ismét felkerült a leggazdagabb ausztrálok listájára, gyémánt- és olajérdekeltségeinek hála 265 millió dollárral rendelkezik.

Ismét felfelé ível Alan Bond "karrierje". Ausztrália egyik legvitatottabb üzletembere 14 év sorozatos kudarc után idén ismét felkerült országa leggazdagabb állampolgárainak listájára, annak is 157. helyére.

A londoni születésű, családjával még gyermekkorában Ausztráliába emigrált férfi új hazája egyik legsikeresebb üzletemberévé vált, akinek érdekeltségei igen széleskörűek.

Nem adja fel

Alan Bond az aranypiac mellett a söriparba is "belekóstolt", 1987-ben pedig már a média területén is megvetette a lábát. 1 milliárd dollárért megvette az országos sugárzású Nine csatornát.

A sorozatos szerencsétlenségek a 90-es években jöttek a férfi karrierjében, amikor is 1990-ben  a tévécsatornát negyedáron volt kénytelen eladni a korábbi tulajdonosnak. 1992-ben csődöt jelentett, majd mindennek tetejében 5 év múlva már Ausztrália történetének legnagyobb, 1,2 milliárd ausztrál dolláros vállalati bűncselekményének vádlottja volt.

Alan Bond, arra hivatkozva, hogy visszafordíthatatlan agykárosodásban szenved, nem tudott pontos információkkal szolgálni, pontosan hol is tartja a Bell Resources cégből kimenekített rejtett tartalékait, sőt, a vádlottak padján a hozzá idézett kérdések megjegyzése is gondot okozott neki.

Az egykori milliomos végül 3 év börtönt kapott, és 8 évvel 2000-es szabadulása után úgy tűnik, jobbra fordultak a dolgok számára.

Nem csak "visszafordíthatatlan" agyi problémái szűntek meg, hanem memóriája mellett vagyonát is visszaszerezte.

Afrikai gyémánt-, arany- és olajérdekeltségeinek hála az utóbbi években 265 millió dolláros vagyonra tett szert.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5