Platinaóra 25 millióért

Címkék: ékszer, óra, Breguet, Héritage Tourbillon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem vitás, a tourbillonos óráknak mostanában nagy divatja van, jóformán az összes óragyár bemutatta már a gravitációkompenzációs csúcsmodellt. A szerkezet feltalálójáról elnevezett Breguet manufaktúra egy nemes vonalvezetésű, méregdrága remekművel folytatta a hagyományokat.

Hiába az Abraham-Louis Breguet-ről elnevezett svájci műhely számít a tourbillon szülőotthonának, a nagy múlttal rendelkező Breguet ezidáig még nem prezentálta tonneau (franciául hordó) alakú tokban ezt a különlegesen finom szerkezetet. A nemrég bemutatott Breguet Héritage Tourbillon modellel azonban erre is sor került.

Az újdonság minden vonásában svájci, és ahogy a neve (Héritage, vagyis örökség) elárulja, mindenképpen ragaszkodni kívánt az általa teremtett hagyományokhoz, ami persze nem jelenti a Breguet-re jellemző vonások szolgai ismétlését sem.

Minden vonásában svájci

Az igen elterjedt tonneau alak és a tourbillon párosítása a legszembetűnőbb dizájnelem, ami a manufaktúra történetében újításnak is számít. A hatosnál elhelyezett tourbillon és a decentrális óra- és percmutató harmonikus egységet képez, és uralja az óra számlapját, amelyet római számos indexek tesznek teljessé.

Szokatlannak hathat a tourbillon hídja, amely nem más, mint egy római hatos szám. Ez a funkcionális és esztétikus megoldás szervesen épül be az óra képébe, és elegyül a többi szám közé. Figyelemreméltó, hogy a római számok egybefüggnek a külső és belső kerettel, ami azt jelenti, hogy a számokat - pontosabban az azok közötti részeket - egyetlen fémlapból vágták ki.

Az óra megjelenésének hasonlóan fontos eleme a guillochírozott, kézzel megmunkált számlap, ami szintén a svájci kézművesség igen magas színvonaláról tesz bizonyságot. Az ezüstözött, 18 karátos arany számlap lendületes rajzolata a legszebbek közé tartozik.

A Breguet-re is jellemző kékített acélmutatók természetesen nem maradhattak le az "örökséget folytató" tourbillon-modellről. A híres pomme (alma) formájú óra- és percmutatón kívül a filigrán másodpercmutató is kékített, amelynek tengelye a tourbillonnál található; ezáltal a perctourbillon nemcsak a gravitációs pontatlanságokat ellensúlyozza, hanem egyúttal időmérőként funkcionál.

A Breguet Héritage Tourbillon belsejében a 187-es számú kaliber módosított változata, a 187H ketyeg. A kézi felhúzású, 21 köves szerkezet 18 ezres féllengéssel működik, és mintegy 50 órányi járástartalékot képes felhalmozni.

Az igényes kivitelezés elmaradhatatlan tartozéka a kézzel varrott krokodilbőr szíj, valamint a zafírkristály óraüveg is.

A karóra a gyártó szerint 30 méterig vízálló, viszont nem árthat az árcédulát látva kétszer is meggondolni, hogy ezzel az órával menjünk-e búvárkodni.

A 950 ezrelékes finomságú platina időmérő ugyanis 103 ezer euróba, vagyis a jelenlegi árfolyam szerint 24,8 millió forintba kerül.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5