Rolex mélytengeri milliomosoknak

Címkék: ékszer, óra, Rolex, Oyster Sea-Dweller

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Még mélyebbre küldi a Rolex világhírű "osztrigáját", az Oyster Sea-Dwellert. A búváróra-széria Deepsea nevű, legújabb tagja durván 4 kilométeres vízréteg alatt is kifogástalanul működik a gyártó szerint.

Nem nyugszik a babérokon a Rolex búváróra-készítő részlege, és újabb figyelemreméltó darabbal bővítette az Oyster Perpetual Date Sea-Dweller nevű, rendkívül vízálló szériát. A legújabb modellt, a Deepsea-t a gyártó kifejezetten mélytengeri tartózkodásra szánta, ugyanis vízállósága 12800 láb, vagyis 3,9 kilométer.

Ebben a mélységben természetesen csakis a legjobb felépítésű órák működhetnek megbízhatóan. A Rolex a tokot ennek érdekében újrafogalmazta, majd a hosszú kutatómunka eredményét, a "ringlock system" elnevezésű, extrém vízálló építményt szabadalmaztatta.

3,9 kilométerig vízálló

Ez a masszív óraház egy újfajta zafír óraüveggel is kiegészül, valamint a mélytengeri búvárkodáshoz nélkülözhetetlen héliumszeleppel, amely a hirtelen nyomásváltozásokat egyenlíti ki a búvár felszínre emelkedése során.

A hátlapot nagy tűrőképességű titánötvözetből készítették, de az óratok számos más eleme is a nagy víznyomás elleni védekezés jegyében fogant. Például a koronánál, a búvárórák egyik legkényesebb pontjánál ezért háromszoros tömítést alkalmaztak a Deepsea esetén.

Annak érdekében, hogy a mélyben is könnyen leolvassák a búvárok a pontos időt, a mutatókat és az indexeket lumineszcens festékkel vonták be. Persze nemcsak az fontos a mélytengeri látogatóknak, hogy a felszínen mennyi az idő, a búvárok azonnal szeretnék tudni, hogy mennyi ideje vannak lent.

Ennek egyszerű és nagyszerű eszköze az egy irányba (órajárással ellenkező irányba) forgatható lünetta, amelyen egy befelé mutató háromszög mutatja a víz alatti tartózkodás nulladik percét. A lünetta érdekessége, hogy a Rolex a cerachrom nevezetű különleges anyagból készítette.

A Deepsea 43 milliméteres masszív nemesacél tokja a Rolex 3135-ös sorszámú, igen megbízható automata kaliberét rejti, amelyet a manufaktúra a sajátjaként kezelt antimagnetikus és rázkódásbiztos parakróm hajszálrugóval szállít.

Az óraművet két irányban felhúzó rotor látja el energiával, és teljes felhúzottság után még 48 óráig képes mutatni az időt. A 31 köves szerkezet egyébként a centrális óra-, perc- és másodpercmutatókon kívül dátumkijelzővel is rendelkezik.

Leleményes és praktikus megoldás a fémcsat szíjkieresztő szerkezete, amellyel 1,8 milliméteres állítási közönként idomíthatjuk csuklónkra az órát. Ez azért kényelmes, mert a becsatolás után még mindig módunkban áll a finom igazításokat végrehajtani.

A Rolex a Deepsea órákat egyesével vizsgáltatja be a Compagnie Maritime d'Expertise-zel, egy francia tengerészeti kutatótársasággal vízállóság szempontjából, emellett a 3135-ös automata kaliber megfelel a "hagyományos" svájci COSC kronométer-tanúsítványnak is.

Az Oyster, vagyis osztriga ezen mélytengeri verziója mindezen erények és bizonyítványok mellett persze nem olcsó óra. A profi búvárkodásra is alkalmas Deepsea fogyasztói ára ugyanis 7100 euró, vagyis 1,7 millió forint.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5