Gellért fürdő: altestmosás úri környezetben

Címkék: wellness, fürdő, teszt, Gellért, termál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Deluxe Magazin nagy fürdőtesztjének első állomásán, a Gellértben jártunk. A frissen felújított intézmény vegyes élményeket tartogatott nekünk, az előző évszázad húszas-harmincas éveinek hangulata mellett még a hetvenes évek is kísért. A gyönyörű Zsolnay-csempék alatt található gazdaságos kempingszékekkel együtt is ajánljuk látogatását.

Összegzés büfével

Kint újra egyesítettük erőinket, örömmel fedeztük fel, hogy pezseg a pezsgőfürdő (a belső medence sekélyebb része), és rögtön utána hullámzott a kinti hullámfürdő is. A medence közönsége minden egyes hullámot kiáltással üdvözölt, és mi is kihasználtuk az óránként tíz perce adódó lehetőséget.

Szép zuhanyzó csúnya csaptelepekkel

Aztán távoztunk, kifelé még néhány eggyel korábbi rendszerből származó emlékkel találkoztunk, mint amilyen a búra-hajszárító férfiaknak vagy az orosz nyelvű, lopásokra figyelmeztető tábla. Kellemes meglepetéssel töltöttek el minket az előtéri büfé kifejezetten alacsony árai, és már csak magunkban legyintettünk a minket külföldinek néző kiengedő személyzet magyar nyelvű bénázásán, majd az árakat látva gyorsan elvetettük, hogy a szálló éttermében vacsorázzunk.

Kezdjük is az összegzést a benti árakkal, az említett előteres büfé a 160 forintos kávéjával és a 250 forintos fasírtos zsömléjével olcsóbb, mint egy átlag Utasellátó, ami nem kis meglepetés. A benti büfében 400-550 forint egy gusztusos szendvics, és 400 egy félliteres ásványvíz, ami már sokkal inkább turistákra optimalizált ár, de a helyszínhez képest még mindig nem vészes. A 650 forintos unicum ár-érték aránya a napon fogyasztva kifejezetten jónak mondható.

Ahogy a belépőé is, ha számolunk kicsit, mert elsőre kevésnek semmiképp nem mondható a 3100 forint. Amennyiben hétköznap négy után érkezünk, akkor csak 2600, ha bármikor két órán belül távozunk, már csak 2400 forint.

Ezért a pénzért kapunk komplett szabadtéri strandszolgáltatást hullámmedencével, illetve egy igen komoly termálfürdőt több szaunával, gyógyvízzel. Nem húznak le pluszban a szekrényhasználatért vagy a hajszárításért, ami egy hagyományos, 1000- 1500 forintért látogatható strandon könnyen megtörténhet.

Kapunk továbbá a pénzünkért egy nagy adag történelmet, egy olyan helyet, melynek a wellnessforradalom új és hipermodern épületei, meg az aroma- és fényterápiás jacuzzik sok szempontból a nyomába sem érhetnek. Mindennek nagy része a Zsolnay-csempékkel együtt újra régi fényében ragyog, és reméljük, hogy a felújítás később eléri az általunk kritizált részeket is.

Tisztán tartják

Aki egy hosszabb masszázst és egy tartalmas belső büféhasználatot is beiktat a fürdőzésbe, az könnyen otthagyhat 7-8 ezer forintot, ez azért már jelentős összegnek mondható, a hazai keresetek mellett meggondolandó.

A víz gyógyító hatását elsősorban ízületi problémákra garantálják, a tesztelők egyik fájós csuklójának határozottan jót tett. A harminc évvel ezelőtti hangulat kísértő jelenléte a személyzet hozzáállásával együtt nosztalgiázásra is késztethet, de lassan csak eltűnik, mert kissé zavarja az összképet.

Azt sem kell túl komolyan venni, amit a hotel üzemeltetőjének honlapján olvastunk: "a fürdőrészleg vize... kiválóan alkalmas kikapcsolódásra és regenerálódásra, különösen üzletemberek számára". Pihenteti az az egyszerű újságírót is, sőt, alighanem egy hentesnek sem ártana. Annak, aki igazi fürdőhangulatot, régi Budapestet, klasszikus kikapcsolódást keres, mindenképpen ajánlott a Gellért felkeresése. Reméljük csak idő kérdése, és a patinás légkört kiegészítő "hetvenes évek zamat" eltűnik a fürdőből.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5