Gellért fürdő: altestmosás úri környezetben

Címkék: wellness, fürdő, teszt, Gellért, termál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Deluxe Magazin nagy fürdőtesztjének első állomásán, a Gellértben jártunk. A frissen felújított intézmény vegyes élményeket tartogatott nekünk, az előző évszázad húszas-harmincas éveinek hangulata mellett még a hetvenes évek is kísért. A gyönyörű Zsolnay-csempék alatt található gazdaságos kempingszékekkel együtt is ajánljuk látogatását.

Aberrált lények a férfirészlegben

Egy idő után útjaink kettéváltak, a cikkíró a férfirészleg felé vette az irányt. Itt a belépés után közvetlenül egy bódélabirintusban találja magát az ember. Ezekben az intim terekben masszíroztathat az a szerencsés, aki képes magát befizetni, nem úgy, ahogy mi. Tettem még egy gyenge próbálkozást a helyszínen is, hogy nyakam és hátam megfelelő állapotba kerüljön, akár a masszírmaffia lebuktatásával egybekötve is, de nem jártam sikerrel.

Fizetni csak a bejáratnál lehet, de amennyiben visszamennék pénzért az öltözőbe, akkor sem valószínű, hogy kijutnék fürdőnadrágban a pénztárig a használt belépőkártyával. "Nem tudjuk hogy megy ez az új rendszerben" - magyarázta az illetékes, és mi lemondtam arról, hogy testi kontaktusba kerüljek a bizalomgerjesztő óriással, aki épp arra várt, hogy meggyúrjon valakit.

Ijesztő lények

A termál részlegen a gyógyvizes medencébe merültem, innen vettem szemügyre a legnagyobb termet, ahol a két, 36, illetve 38 fokos medence van. Sehol egy műanyag szék, nem mállik a fal, tisztaság van, meg gyönyörű Zsolnay-csempék a falon. Szavam nem lehet, legfeljebb kisebb esztétikai kifogásom, a víz alatti padokon én más csempét használtam volna.

Ja, és a vízköpők fölötti szobrok (melyek alighanem 90 éve itt állnak már) nagyon ijesztőek, alkalmasak egy kiskorú szexuális fejlődésének helytelen útra terelésére. Két gyermek sellőről van szó, a kisfiú és a kislány egyben angyalka is, ráadásul mindkettő bajszokkal ellátva, brrr.

A következő, már fizikailag rémisztő élményem a gőzfürdő meglátogatása volt, ahol valósággal fejbe csapott a forró gőz. Egyszerűen nem voltam felkészülve arra, hogy égetni fogja a bőrömet a levegő, és a tüdőm is fájt a lélegzéstől, így rövid, dicstelen alsó ülőkés tartózkodás után menekültem a zuhany alá, majd vissza a medencébe.

Az utolsó kellemetlen érzelmi hatás az "altestmosó és hidromasszázs" táblával ellátott helyiségben  ért, ahová pusztán a felfedezőkedv miatt nyitottam be. Csuktam is gyorsan kívülről az ajtót a bent altestmosó férfira, és inkább megvártam, míg egyedül nézhetem meg, mi van odabent.

Az acél csövekből kialakított "ipari" bidét mi egészen biztosan soha nem használnánk, a hidromasszázs pedig egy három fúvókával ellátott, egyszerű zuhanypanel.

Arról, hogy mit merre találunk, ebben a részlegben sincsenek teljesen egyértelmű feliratok, a száraz szaunát csak felfedezőkedvünknek köszönhetően találtuk meg, ajtaja a zuhanyzó- és mosdóhelyiségből nyílik. Pedig kár lett volna kihagyni, a három egymásból nyíló helyiségben különböző a hőmérséklet, és a száraz levegőnek köszönhetően hamar beindul az izzadás.

A vendégek közötti társadalmi különbség a fürdőköpenyek, magazinok, esetleg az összes ruha elhagyásával idebent eltűnik. Míg a szabadtéri részen a bérelt fürdőköpenyekről és az átszellemült arccal való olvasgatásról hamar felismerhetőek a külföldi vendégek, bent ez nincs így.

Semmit, elöl takaró köténykét vagy maximum fürdőnadrágot és papucsot viselnek a vendégek, ezért csak az egymással bennfentesen beszélgető, sportújságukat a szaunába is magukkal vivő férfiakról tudtuk, hogy biztosan törzsvendégek.

Különleges extrákat kínálnak

A bicegő, rozoga idősekről könnyen kitaláljuk, hogy gyógyhatása miatt látogatják a fürdőt, de hogy beutalt magyarok vagy messziről jött vendégek, nem jöttünk rá. Pedig szinte irigyeltük őket látva, ahogy a súlyterápiás fürdőben áznak. A középkorúak - ahogy az beszédük alapján kiderült - vegyesen magyarok és külföldiek, a fiatalok között inkább turistákat találtunk, ami talán a hétköznapi időpont miatt volt így.

Találkoztunk hírességgel is, Zwack Péterről közismert, hogy a fürdőkultúra aktív tisztelője; a nyolcvan fölötti gyáros akár a Gellért reklámarca is lehetne, sportosan kocogott a medencék között.

A női részleg tesztelőtársam szerint kevésbé díszes, kerámiák helyett márványlapok és festett díszek láthatóak a falakon, a vízköpők is egyszerűbbek.

Ráadásul szaunából is csak egy van, bár előfordulhat, hogy a másikat egyszerűen nem találta. Mindenesetre némi negatív diszkriminációban biztosan része van a hölgyeknek, de ez még őseink bűne.

Egy órát töltöttünk a termál részlegben, ennél több meleg vízben ázás, ücsörgés és szaunázás orvosilag sem javasolt. Ráadásul eléggé fárasztó elfoglaltság is a termálfürdőzés, emiatt megfelelő választás lehet az esti időpont, nem lesz gond a korai elalvással.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5