Száz év után újra készítenek Fabergé tojásokat

Címkék: luxus, Faberge, ékszer, arany, tojás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Londoni tulajdonnal, de az orosz család leszármazottainak közreműködésével újraalakul a Fabergé cég. Jövőre bemutatják a legendás ékszertojások új nemzedékének első tagját is. Közel száz éve nem készült ilyen.

A legendás Fabergé cég nevéről alighanem mindenkinek a titkokat rejtő ékszertojások jutnak eszébe. Kevesebben tudják, hogy a híres cég milyen régóta nem készíti híres termékeit. Ez az áldatlan helyzet azonban hamarosan megváltozik, és a 2009-es év folyamán megjelenik az első 21. századi Fabergé tojás.

Az ékszerészkülönlegességek eredetileg az orosz cári család tagjai számára készülő ajándékok voltak. Jelenleg múzeumok és gyűjtemények féltve őrzött kincsei, azokat kivéve, melyek elvesztek a történelem viharaiban. Minden egyes darab kézzel készült, egyéni különlegesség, mely mechanikáját és nemes anyagait tekintve is ékszerész mestermű.

Új darabok készülnek majd belőle

A Fabergé az alapítók leszármazottjainak köszönhetően majdnem egy évszázad után tér vissza a húsvéti tojás bizniszbe. Az eddigi utolsó tojás 1917-ben készült, mert az orosz forradalom szétszórta a gyártó család tagjait a világban.

Egy londoni befektető cég vette meg a Fabergé nevet tavaly azzal a céllal, hogy a kézműves család leszármazottjaival együtt élessze újjá a céget. Így Tatjana és Sarah Fabergé is az újjáalakult cég igazgatótanácsának tagjai lettek.

Gustav Fabergé orosz ékszerész mesterember volt, első húsvéti ajándéktojásai viszonylag egyszerűek voltak. Az évek során lettek művei egyre kifinomultabbak és összetettebbek a bennük rejlő meglepetésekkel együtt.

Ötven díszes Fabergé-tojás gyűlt össze a cári gyűjteményben, melyek egy része eltűnt. Kilenc darab a médiatulajdonos Forbes családhoz került, ezeket 80-120 millió dollárra (12,4-18,6 milliárd forintra) becsült áron (az eladási ár nem volt publikus) vette meg egy orosz iparmágnás. Tíz pedig jelenleg is a Kreml gyűjteményében látható. Az új Fabergé cég a tojások mellett más hagyományos termékeket is gyártani fog a nagy elődök mintájára.Deluxe Magazin

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5