Fegyver a csuklón

Címkék: ékszer, óra, Chronofighter

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem kézigránát kioldószelepe, hanem egy egyszerű kronométer start-stop gombja látható a Graham legújabb modelljén, a Chronofighter Oversize GMT Big Date BRG nevezetű, nem feltétlenül olcsó sportkarórán.

Újabb békés kézifegyverrel bővítette a Graham a Chronofighter kollekciót, a jellegzetes indítógombbal felszerelt stopperes szériát. Az arzenál legfiatalabb tagja a "kézigránátos" kinézetén túl a hangsúlyos zöld-fekete színválasztással is feltűnést kelthet, ami miatt a modell a BRG melléknevet kapta.

Ez a három betű a British Racing Green rövidítése, amivel az óragyártó nagy vonalakban körül is írja a modell jellemzőit: tipikusan brit, hiszen a Graham a szigetország egyik népszerű, emblematikus óragyárának számít, versenyeknél kitűnően használható a stopperes kiegészítő révén, a zöld szín pedig egyéniséget kölcsönöz az órának.


A békés kézifegyver


Az automata kronográf gombjai szintén jellemzők a gyártóra. A Chronofightereknél bal oldalt találjuk meg az irányító egységeket, ami egy ilyen hosszú karú start-stop gombnál nem is lehet másképp, a jobboldali elhelyezés a csukló mozgása miatt gyakorlatilag kizárható.

A gombok egyébként a többi kronográfhoz hasonló funkciójúak: a reset gomb a 9 milliméteres korona felett látható, az indító-megállító egység pedig egy áttétel segítségével helyeződött a koronától balra. A szokásos segédtárcsákat a helyükön találjuk: a másodpercszámláló a 3-asnál, a 30 perces számláló a 9-esnél van.

Az újdonság hasznos funkciói nem merülnek ki ennyiben. A 12-esnél egy nagydátumkijelzőt látunk, amelynek kéttárcsás ablakaiból könnyedén olvashatjuk le a napokat. A matt számlap arab írásjegyeit, valamint a másodperc-, perc- és óramutatót superluminovával vonták be, hogy sötétben is tudjuk a pontos időt.

Szintén hasznos lehet a nagyméretű piros-fehér Greenwich Mean Time mutató, amely a zöld-fekete lünettán mutat egy második időzónát. Apró figyelmesség (és designelemként sem utolsó), hogy a 24 órát nappalra és éjszakára osztotta a Graham a zöld és fekete segítségével.

A karórán nemcsak a színek hangsúlyosak, maga a tok is abszolút figyelemfelkeltő robusztus formájával és tekintélyt parancsoló, 47 milliméteres átmérőjével.

Az "oversized" (túlméretezett) nemesacél házhoz természetesen tükröződésmentes zafír óraüveg dukál, ugyanakkor az óra belülről nézvést is minőségi, hiszen a tok a brit gyártó egyik automata kaliberét, a G 1733-at rejti. A Graham sajtóközleménye szerint az óra 100 méteres mélységig vízálló. A zöld-fekete kronográfnak persze nemcsak a start-stop karja extravagáns, hanem az árcédulája is, amire a Watchbizz weboldal szerint 7000 eurót, vagyis több mint 1,7 millió forintot írnak az óraboltok.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5