Ketyegő Aston Martin

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Különleges sportkocsihoz különleges időmérő dukál - gondolhatták a Jaeger-LeCoultre manufaktúra mesterei, amikor megalkották a szokatlan anyagokból felépülő, ugró dátumos Amvox 3 Tourbillon GMT-t, az Aston Martin vásárlói körének szánt luxusórát.

Nem újdonság, hogy a különböző óra- és autógyárak szoros együttműködésben állnak egymással, a Bentley-Breitling, Bugatti-Parmigiani vagy a Maserati-Audemars Piguet páros gyakran emlegetett példája az ilyen kapcsolatoknak.

A hosszan sorolható duók közül az egyik legtermékenyebb partnerkapcsolatot az Aston Martin és a Jaeger-LeCoultre mondhatja magáénak, aminek legfrissebb eredménye egy innovatív és rendkívül sportos karóra lett.

Kitűnően illeszkedik az Aston Martinhoz

A kerámiatokos Amvox 3 Tourbillon GMT formavilága kitűnően illeszkedik a sportkocsihoz, még a néhol öntörvényűnek tűnő megoldások ellenére is. Nem vitás, ízig-vérig sportos karóráról van szó, amint ezt a számlap karakterei, a mutatók designja vagy a bőrszíj kivitelezése is mutatja.

Az autós vonatkozás egészen egyértelműen a hatosnál látható, méghozzá egy Aston Martin-logó formájában, de ugyanezt a jelet a hátoldalon, az arany óraházon is feltüntették.

A sportos vonások és a logó felrajzolása persze nem elég ahhoz, hogy az óra a "prémium" kategóriába kerüljön, de nem is jellemző a Jaeger-LeCoultre-ra, hogy ötletek nélkül hagyjon egy luxusautóhoz készülő órát. A svájci manufaktúra a modern kor kihívásainak megfelelve több részletkérdést illetően új anyagokkal kísérletezett, mozgásba hozva a periódusos táblázat néhány elfeledett elemét.

Az időmérő tokját különleges kerámiából készítették el, amelynek alapját cirkónium és ittrium alkotja. Ezt a két elemet több mint 2000 fokon olvasztották össze extrém kohezív tömbbé, majd radioszkópiával kezelték, hogy teljesen homogén legyen és a legkisebb mértékben se legyen porózus. A tömböt gyémántporral polírozták, amíg el nem nyerte végső alakját a tok. Ez a különleges kerámia rendkívül ellenállóképes, ráadásul könnyebb az acélnál, ugyanakkor annál jóval keményebb.

A sportos, áttört számlapon át megpillanthatjuk a ruténiummal bevont hidakat, valamint a Jaeger-LeCoultre 988C jelű kaliberének részleteit. Ez a 35 köves, 323 alkatrészből álló automata szerkezet azonban egy ponton lényegesen eltér a többitől: a felhúzó rotor teljesen más kialakítású.


Sok az új elem

Az energiát szolgáltató, lengőmozgást végző nehezéket - amelyet egyébként nagyszerűen megfigyelhetünk a zafírüveggel védett hátlapon át - ugyanis két külön részből építették össze, egyrészt egy könnyű és erős karbonszálas vázból, másrészt pedig egy irídiumból és platinából alkotott különleges ötvözetből. A szabadalmazott rotor súrlódását kerámia csapágyak minimalizálják.

Szintén szabadalmazott megoldás az óra napkijelző mechanizmusa, amelynek körmozgást végző mutatója a hónap végéhez érve ugrik egy nagyot, és rögtön az 1-esnél folytatja a számlálást, hogy ne takarja el a működő tourbillon látványát.

Merthogy az sem egészen mellékes, hogy az óraszerkezet egy tourbillont is magába foglal, amelyet az Aston Martin logó felett láthatunk, amely nemcsak a gravitáció okozta pontatlanságokat küszöböli ki, hanem másodpercmutatóként is funkcionál.

Az 500 méterig vízálló órából viszonylag keveset, háromszáz számozott példányt készít a svájci manufaktúra. Az újdonság árát egyelőre nem közölte a Jaeger-LeCoultre.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5